Úvod Novinky Osobnosti
Robbie Williams má 50 rokov. Pre úspech sa vyzliekol z kože
Robbie Williams má 50 rokov. Pre úspech sa vyzliekol z kože

Robbie Williams má 50 rokov. Pre úspech sa vyzliekol z kože

Britská hviezda šokuje verejnosť v každom veku.

Za svoju hudobnú kariéru získal rekordných osemnásť cien Brit Awards a vďaka tomu sa spevák Robbie Williams stal v histórii udeľovania cien najúspešnejším umelcom.

Robbieho hit až na večnosť: Angels


Rátajú sa medzi ne aj tie, ktoré Robbie Williams získal s kapelou Take That, do ktorej ho prijali cez konkurz, keď mal šestnásť rokov a začalo sa jeho drogové obdobie.

Závislosti viedli až k vylúčeniu Robbieho z Take That o päť rokov neskôr a nastali právne ťahanice, či môže vystupovať sám.

Celú hudobnú kariéru cíti obrovský obdiv k tvorbe Freddieho Mercuryho a kapely Queen, pričom známy hit Robbieho Williamsa Angels vyhral anketu, ktorú skladbu by ľudia najviac chceli, aby im ju hrali na pohrebe.

Pieseň Angels zbúrala hitparády v roku 1997 na celom svete, ale k rovnako úspešným patria aj mnohé ďalšie skladby ako Let Me Entertain You, Feel, Rudebox či Candy a nečudo, že ho prezývajú ako Mr. Entertainment, lebo sa vždy postará o prvotriednu zábavu.

V Bratislave, rok 2015

koncert-Robbie-Williams-Michal-Svítok-TASR

Anglický spevák Robert Peter Williams sa narodil v Stoke-on-Trente 13. februára 1974 mame Janet, ktorá priviedla syna na myšlienku prihlásiť sa na konkurz do kapely Take That.

Ak odznelo v dokumentárnom filme o kapele Take That: For the Record, členovia formácie nebrali vážne Robbieho hudobné nápady a on prepadol užívaniu alkoholu a kokaínu.

Pred vystúpením na MTV Europe Music Awards v novembri 1994 sa takmer Robbie Williams predávkoval.

Pre obavu, že by skupine uškodil, sa ostatní členovia Take That rozhodli, že najbližšiu hudobnú koncertnú šnúru zorganizujú bez Robbieho Williamsa, ktorý kapelu opustil v júli 1995 nakoniec sám.

Raketa Robbieho vyletela

spev-Robbie-Williams-Michal-Svítok-TASR

Na sólovú dráhu Robbie Williams nastúpil s cover verziou skladby Georgea Michalea Freedom v roku 1996 a začala sa jeho raketová kariéra.

Už Williamsov štvrtý singel Angels sa stal najpredávanejším vo Veľkej Británii, pričom v rebríčku najbohatších ľudí britského hudobného priemyslu sa jeho majetok odhadoval už v roku 2011 na 90 miliónov libier.

Okrem rôznych drogových excesov šokoval verejnosť aj svojim intímnym životom, množstvom všakovakých závislostí aj od sexu, počítačových hier či rôznymi duševnými chorobami, problémami so sebaúctou a aj s obezitou.

Spevák Robbie Williams sa vždy dokázal s týmito problémami nielen zdôveriť verejnosti, ale aj popasovať tak, že dnes je šťastne ženatý a je otcom štyroch detí, pričom sa stal superhviezdou svetovej popovej scény s miliónmi fanúšikov.

Prehnane ctižiadostivý

ukazuje-Robbie-Williams-Michal-Svítok-TASR

Pre tlačovú agentúru EFE sa v jednom z rozhovorov Robbie Williams priznal, že sa počas kariéry nevyhol momentom, kedy ho ovládala prehnaná ctižiadostivosť:

„Chcem byť najlepší, chcem byť čo možno najdlhší čas taký veľký, ako je to len možné.“

Už v roku 2004 ako len tridsaťročný bol uvedený do hudobnej siene slávy Spojeného kráľovstva a bol zvolený za najväčšieho umelca 90. rokov.

O päť rokov neskôr došlo k jeho zmiereniu s ostatnými členmi Take That, s ktorými začal opäť vystupovať.

Obrovská túžba vyniknúť a nesporný talent Robbieho Williamsa sa ukázala v jeho schopnosti produkovať svetové hudobné hity, z ktorých mnohé šokovali v čase uvedenia na trh verejnosť.

Televízie mali problém

pódium-Robbie-Wiliams-Michal-Svítok-TASR

Také škandalózne bolo video k skladbe Rock DJ, kde sa doslova vyzliekol z kože, obtrhal si mäso od kostí len preto, aby si ho všimla skupina žien. Vieceré televízne stanice mali s videom problém ho odvysielať.

Skladba okamžite vyletela v rebríčkoch hitparád a získal za ňu ocenenie Najlepšia skladba roku 2000 na MTV Europe Music Awards, rovnako aj cenu za najepšie špeciálne efekty a cenu najlepší singel roka na Brit Awards.

Spevák Robbie Williams patrí k najpredávanejším hudobníkom všetkých čias.

V detstve bol ovplyvnený swingovými muzikantmi akými boli Frank Sinatra, Dean Martin či Ella Fitzgeraldová.

25 50 75 90
TASR, Universal Music Magazine, BBC, youtube.com

Živé vysielanie ??:??

Televízia