Úvod Novinky Osobnosti
Jennifer Aniston má 55 rokov. Rachel zo seriálu Priatelia stále žiari
Jennifer Aniston má 55 rokov. Rachel zo seriálu Priatelia stále žiari

Jennifer Aniston má 55 rokov. Rachel zo seriálu Priatelia stále žiari

Rok žila ako dieťa v Grécku, odkiaľ pochádza jej otec.

Herečka Jennifer Aniston sa stala svetoznámou vďaka postave Rachel Greenovej zo seriálu Priatelia.

Jennifer ako dieťa s otcom

Jennifer Aniston s otcom

Za seriál Priatelia bola viackrát nominovaná na Emmy a v roku 2002 ju získala spolu so Zlatým glóbusom.

Priatelia sa stali kultúrnym fenoménom, keď od začiatku vysielania v NBC 22. septembra 1994 až do jeho konca 6. mája 2004 sa šiesti herci okrem Jennifer to boli nedávno zosnulý Matthew Perry, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc a David Schwimmer preslávili doslova na celom svete.

Herečka Jennifer Aniston však prerazila najvýraznejšie aj vo filme. Narodila sa 11. februára 1969 v Sherman Oaks v Kalifornii. Otec John Aniston bol herec pôvodom rodák z Kréty a v Grécku ako dieťa rok Jennifer Anistonová aj vyrastala.

Kým prišli Priatelia

Priatelia.png

Matka Nancy Dow bola modelkou a pochádzala z New Yorku.

Krstným otcom Jennifer sa stal v roku 1969 otcov priateľ herec Telly Savalas známy z populárneho seriálu ako komisár Kojak.

Počas stredoškolských štúdií na Fiorella H. LaGuardia na Manhattane pôsobila Jennifer v školskej divadelnej spoločnosti.

Začínala v televíznych seriáloch ako Molloy, Ferris Bueller, The Edge, Muddling Through, Herman´s Head, Quantum Leap a Burke´s Law.

Úspech však prišiel v životnej postave Rachel Greenovej v Priateľoch, ktorá má najlepšiu priateľku Monicu Gellerovú a jej predstaviteľka Courteney Cox je najlepšou priateľkou Jennifer aj v reálnom živote.

Momenty, ktoré každý pozná


Herečka Jennifer Aniston je krstnou mamou Coco - dcéry Courteney Cox a jej exmanžela Davida Arquetta.

Z množstva filmových úloch spomeňme film Božský Bruce (2003), kde hrala po boku Morgana Freemana a Jima Carreyho.

Režiséri ju obsadzovali vďaka jej komediálnemu talentu do komerčne úspešných snímkov.

Tak sa objavila po boku Jasona Sudeikisa aj trebárs v snímke My sme Millerovci (2013) či v komédii Šéfovia na zabitie (2011), kde o svojej postave nymfomanky povedala:

„Ešte nikdy som nehrala takú neospravedlniteľne zmyselnú postavu, nevedela som tomu odolať - dialógy a situácie boli škandalózne a neuveriteľne vtipné. Hneď som po tom skočila, veď ide o tajné potešenie pre ľudí, ktorí sú vo svojej práci nešťastní a film im ukáže, že nie sú sami.“

Potom prišli filmy, kde boli jej partnermi Kevin Costner, Ben Stiller, Owen Wilson, Ben Affleck a s jej dlhoročným kamarátom Adamom Sandlerom.

Jennifer Anistonová sa kamaráti aj so ženskými kolegyňami ako Reese Witherspoonovou či Naomi Wattsovou, ale hrala aj s Kate Hudsonovou, Juliou Robertsovou, Nicole Kidmanovou a i.

Na Hollywoodskom chodníku slávy odhalili Jennifer hviezdu už v roku 2012.

Svadba aj rozvod s Bradom Pittom

Pitt-Aniston-Insta

So slávnym hercom Bradom Pittom boli v manželskom zväzku od roku 2000 do rozvodu v roku 2005, kedy sa Brad rozhodol založiť rodinu s Angelinou Jolie, s ktorou má na rozdiel od Jennifer aj deti.

Herečka Jennifer Aniston je doteraz vďaka popularite zárukou, že film, v ktorom sa objaví, zaujme verejnosť. Časopis Forbes ju zaradil v roku 2007 na prvé miesto rebríčka medzi celebritami, ktoré sa najlepšie predávajú v časopisoch, ak ich majú na titulke. Až na druhom mieste sa objavil jej exmanžel Brad Pitt.

Zároveň kráľovala aj v rebríčku forbes.com najlepšie predávajúcich sa filmov, v ktorých sa objavila v titulnej postave.

Postavy si vyberá a tak sa objavuje v snímkach, ktoré oceňujú aj kritici ako napríklad vo filme Cake z roku 2014, kedy bola nominovaná za stvárnenie ženy trpiacej na chronickú chorobu aj na Zlatý glóbus.

Dlhodobo je Jennifer Anistonová považovaná za módnu ikonu a hollywoodský sexsymbol a to aj po päťdesiatke, čo je obdivuhodné.

25 50 75 90
TASR, forbes.com, Continental film, Warner Bros. TV, ČT

Živé vysielanie ??:??

Televízia