Úvod Novinky Osobnosti
Celeste Buckingham otvorene o anorexii. Jedla som len rozdrvené chrumky
Celeste Buckingham otvorene o anorexii. Jedla som len rozdrvené chrumky

Celeste Buckingham otvorene o anorexii. Jedla som len rozdrvené chrumky

Mladá speváčka toho dosiahla neuveriteľne veľa, psychicky to však bolo pre ňu veľmi náročné.

Celeste Buckingham je jedna z našich najúspešnejších speváčok, dosiahla toho veľa doma, aj v zahraničí. Hrali ju americké rádiá a jej singel Crushin´ My Fairytale sa dostal do najprestížnejšej americkej hitparády, Billboard Chart. „Štyri najväčšie svetové vydavateľstvá ju oslovili na spoluprácu. Keby ukázala vitrínky, tak sú to ceny, ktoré niekto nepozbiera za celý život,“ povedal v relácii Opri sa o mňa jej manažér Lumir Mati.

A to mala len 16 rokov. „S tým môže byť samozrejme spojené aj to, že nebudem jesť a budem sa trápiť sa, aby mi to toto prinieslo,“ dodáva Mati. Celeste v relácii priznala, že problémy s jedlom začali už počas speváckej súťaže Superstar. Mala pocit, že aj keď je štíhla, musí byť ešte viac. Jedla čoraz menej, až prestala úplne.

„Začalo to menšími porciami, potom som preskočila raňajky, až som ich úplne vynechala. Prešli aj dva tri dni a ja som pila aspoň veľa vody našťastie. Mala som tie suché krekry, ktoré sa podávajú k polievkam. V kabelke sa mi vždy rozdrvili, už to boli len chrumky a ja som si dala len kúsok tých chrumiek pod jazyk, aby som mala pocit, že niečo do žalúdka ide,“ šokovala. Ani nevedela a dostala sa do stavu mentálnej anorexie.

Šoubiznisový verzus ľudský pohľad

„Veľmi rýchlo som pocítila taký neviditeľný tlak, byť čo najbližšie k dokonalosti,“ hovorí v relácii Opri sa o mňa Celeste. „Je to absolútne pochopiteľná požiadavka, tak je to postavené, ak sa nezmení tá paradigma. Vy vstupujete do konkurenčného prostredia, kde je to požadovaná vec. Aj svetová topmodelka má nejaké fyzické parametre. To k profesii popovej speváčky patrí,“ vysvetľuje Lumir Mati z pohľadu šoubiznisu.

Ak sa vám fotka nezobrazila správne, obnovte stránku

Potom je tu ten ľudský pohľad, pri ktorom si povedali, že budú platiť túto cenu dovtedy, kým bude Celeste ochotná a bude mať o to záujem. Pre ňu a jej mladučkú psychiku to však znamenalo urobiť všetko pre to, aby boli spokojní všetci okolo. Čo viedlo k viacerým psychickým problémom.

Príbeh Celeste Buckingham, to ako našťastie vyhľadala pomoc, odišla na Madeiru a vyliečila telo aj dušu, si pozrite v celej relácii Opri sa o mňa zadarmo a bez reklám v našom archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia