Úvod Novinky Osobnosti
Vica Kerekes: Naozaj nič nevlastním
Vica Kerekes: Naozaj nič nevlastním

Vica Kerekes: Naozaj nič nevlastním

Vica Kerekes je najmä filmová herečka, ktorá sa pohybuje na umeleckom poli troch krajín.

Žije v Budapešti, v ktorej zároveň vyučuje filmové herectvo. Napriek tomu, že filmová tvorba jej je bližšia, vidieť ju môžete aj na divadelnom javisku.

V relácii Trochu inak s Adelou rozprávala o svojich životných hodnotách. Nevlastní auto ani nehnuteľnosť, žije v podnájme a vyhýba sa konzumu. „Naozaj nič nevlastním. Som iba sama so sebou a s tými ľuďmi, ktorých mám rada,“ hovorí Vica Kerekes.

Vica Kerekes v rozprávke Anjel Pána 2.jpg

V živote sa neobklopuje majetkom, pretože skutočné hodnoty nachádza v nemateriálnom svete. „Keď zarobím peniaze, tak si kupujem čas,“ hovorí herečka. V pracovnej sfére si dopraje aj dlhšiu pauzu, pretože čas je pre ňu tým pravým luxusom. „Pre mňa je dôležité, aby som nemala pocit, že musím pracovať, lebo musím zaplatiť svoje životné náklady,“ vysvetľuje.

„Skoro každý deň myslím na to, že ležím na tej posteli a už mám iba posledných 5 minút a odchádzam,“ opisuje svoj životný postoj.

Vica Kerekes ako učiteľka filmového herectva vedie ľudí nie len k hraniu pred kamerou, ale aj k uvoľneniu vlastnej osobnosti. „Nemusíte sa prihlásiť len vtedy, ak chcete byť filmovým hercom, ale aj keď potrebujete nejaké veci. Veľakrát pociťujeme, že nevieme byť prirodzení a máme mantinely. A toto tiež učím.“

Celý rozhovor s Vicou si môžete pozrieť v archíve RTVS.
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia