Úvod Novinky Osobnosti
Sklíčka dotykov smútia, zomrel Ľubo „Kyslík“ Stankovský, mal 72 rokov
Sklíčka dotykov smútia, zomrel Ľubo „Kyslík“ Stankovský, mal 72 rokov

Sklíčka dotykov smútia, zomrel Ľubo „Kyslík“ Stankovský, mal 72 rokov

Hit Modusu s nezvyčajne podmanivým hlasom bubeníka milovali celé generácie fanúšikov.

Ako na sociálnej sieti oznámila skupina Modus, zomrel jej zakladateľ bubeník a spevák Ľubomír Stankovský, mal 72 rokov.



Známa osobnosť našej populárnej hudby Ľubo prezývaný „Kyslík“ Stankovský bol známy nielen svojou hudobnou erudíciou, ale aj veľmi dobrou kamarátskou povahou. Ako kapela Modus na sociálnej sieti dodala: „Tvojou stratou sme absolútne zdrvení a miesto v našich srdciach, ktoré patrilo tebe, ostane navždy prázdne. Prosíme verejnosť a médiá o rešpektovanie súkromia rodiny v tejto ťažkej chvíli. O mieste a čase poslednej rozlúčky vás budeme informovať .“

Známy hudobník, ktorého preslávil hit Modusu Ty, ja a môj brat, ľudovo známy ako Sklíčka dotykov, zomrel ešte v piatok 8. marca. Ľuba „Kyslíka“ Stankovského prezývali za jeho prejav aj ako slovenský Phil Collins. Autormi piesne sú Janko Lehotský a Kamil Peteraj.

Hudobník a spevák Ľubomír Stankovský sa narodil 23. augusta 1951 v Bratislave, kde aj 8. marca 2024 zomrel. Vyštudoval strednú priemyselnú školu strojnícku a v roku 1967 spolu s Jánom Balážom a Mirom Žbirkom založili skupinu Modus.

V roku 1973 účinkoval v skupine Vlada Hronca a o rok neskôr sme ho už počuli zo skupiny Prognóza. Pôsobil aj ako štúdiový hráč pri nahrávaní rôznych albumov napr. Deža Ursinyho a z tých čias poznáme Stankovského prejav aj z piesní Záhadný hlas či Málokedy píšem básne.

Ako pripomína na sociálnej sieti moderátor Rádia Regina Martin Jurčo: „Stankovský sa vrátil do Modusu v 80. tych rokoch a v roku 1984 naspieval pieseň Ty, ja a môj brat, ktorá vyšla na albume Najlepšie dievčatá.“


Legendárneho slovenského Phila Collinsa Ľubka „Kyslíka“ Stankovského sme videli aj medzi členmi našej hviezdnej stálice skupiny Elán. Spolu s Jánom Balážom v obnovenej zostave Modusu nahrali v roku 2018 album ReGenerácia.
25 50 75 90
Zdroj: Modus, FB, RTVS- Martin Jurčo, has

Živé vysielanie ??:??

Televízia