Úvod Novinky Osobnosti
Nádherné slová Zuzany Kronerovej o otcovi. Na tieto spoločné chvíle nikdy nezabudne
Nádherné slová Zuzany Kronerovej o otcovi. Na tieto spoločné chvíle nikdy nezabudne

Nádherné slová Zuzany Kronerovej o otcovi. Na tieto spoločné chvíle nikdy nezabudne

Herec Jozef Kroner skonal 12. marca pred 26 rokmi.

Legendárny herec Jozef Kroner by sa tento rok 20. marca dožil 100 rokov. Celý mesiac si pripomíname túto úžasnú osobnosť slovenskej kinematografie, ktorá nám po sebe našťastie zanechala ďalšie herecké osobnosti.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pri príležitosti výročia jeho smrti, a zároveň nadchádzajúcich narodenín, sme sa rozprávali s jeho dcérou, herečkou Zuzanou Kronerovou. Nešetrila nádhernými slovami. Bola jeho všetko a na svoje detstvo spomína veľmi rada.

„Robila som si s ním, čo som chcela, najmä v útlom detstve. Vždy si na mňa našiel čas a síce, to nie je slovenské slovo, ale je výstižné, ´skotačili sme´. Nakrúcal ma kamerou, takže mám z detstva nádherné zábery. Aj potom, keď už bol populárny, vynahrádzal mi ten čas intenzitou, s ktorou sa so mnou hral,“ spomína.

kronerova_rozhlas-11.jpg

Z rozhovoru pre Rádio Devín

Už keď bola malá hrali spolu doma v obývačke známe slovenské rozprávky ako napríklad Soľ nad zlato. Radi spolu chodili na ryby, varili či pracovali okolo domu. „Bol veľmi zlatý v tom, že sme mohli debatovať o živote, o umení niekedy dlho do noci a to boli pre mňa vzácne chvíle, na ktoré nemôžem zabudnúť,“ dodala.

Túto výnimočnú osobnosť slovenskej kultúry si RTVS pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní nielen zlatou televíznou klasikou, ale tiež množstvom rozhlasových hier a reportáží počas marca.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia