Úvod Novinky Osobnosti
Galavečer Krištáľové krídlo sa blíži. Tešiť sa môžete na tieto osobnosti
Galavečer Krištáľové krídlo sa blíži. Tešiť sa môžete na tieto osobnosti

Galavečer Krištáľové krídlo sa blíži. Tešiť sa môžete na tieto osobnosti

Už onedlho zaznejú mená výnimočných osobností. Mimoriadnu cenu získa slovenská legenda.

Dňa 16. marca 2024 sa uskutoční každoročné odovzdávanie cien Krištáľové krídlo za rok 2023. Oceňovať sa budú laureáti v desiatich kategóriách a pripravená je aj Mimoriadna cena.

„Každý rok sa snažíme priniesť niečo nové tým, že v Krištáľovom krídle sú vždy nové osobnosti,“ hovorí riaditeľka Katarína Srkala.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo pripravil 27. ročník

Prípravy na veľké udeľovanie cien trvajú niekoľko mesiacov. Začínajú sa už v septembri zberom návrhov na nominácie od verejnosti a trvajú až do samotného galavečera.

Tohtoročný program oživí niekoľko hudobných a tanečných vystúpení. Diváci sa môžu tešiť napríklad na balet Slovenského národného divadla, Adama Pavlovčina a českú kapelu Mirai. Na pódiu tiež vystúpi Marika Gombitová, ktorá je zároveň laureátkou Mimoriadnej ceny.

Narodeniny-MARIKA-GOMBITOVA-Jakub-Kotian-TASR

Riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala priblížila, ako prebieha výber nominovaných osobností a víťazných laureátov. „Návrh na nominácie môže poslať hocikto. Každá kategória má svoju odbornú porotu, ktorá všetky tieto nominácie musí prejsť a vybrať z toho tri osobnosti a potom anonymne o nich hlasujú, bodujú,“ vysvetľuje riaditeľka. „Hodinu pred galavečerom otvárame obálky s predsedami každej poroty a zrátavame body,“ dodala.

Krištáľové krídlo ju sprevádza o detstva

Pre Katarínu Srkala má Krištáľové krídlo veľkú hodnotu. „Ja som pri Krištáľovom krídle vyrastala, takže by som povedala, že Krištáľové krídlo je môj život. Tým, že ho založila moja mama, tak je to rodinný projekt. Sprevádzal ma každým dňom už odmalička,“ hovorí zo srdca.

Krištáľové krídlo za rok 2022 pozná svojich laureátov_TASR.jpg

Jeho prínos vidí v pozitívnej hodnote a snahe oceniť skutočne výnimočných ľudí a ich pôsobenie. „Tak ako aj pre mňa, tak aj pre spoločnosť si myslím, že je to projekt, ktorý prináša niečo pozitívne. Chceme poukázať na to dobré, hodnotné a na úžasné osobnosti, ktoré tú na Slovensku máme.“

Priamy prenos 27. ročníka udeľovania cien najvýznamnejším slovenským osobnostiam môžete sledovať v sobotu 16. marca o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia