Úvod Novinky Osobnosti
Pozrite si vystúpenie hudobníka Vojtika. Budete mať zimomriavky
Pozrite si vystúpenie hudobníka Vojtika. Budete mať zimomriavky

Pozrite si vystúpenie hudobníka Vojtika. Budete mať zimomriavky

Aké je byť mladým queer človekom na Slovensku?

Má dvadsať rokov, je Róm, pochádza z Detvy a hrdo sa hlási k LGBTI+ komunite. Pre svoje výrazné vystupovanie, inakosť, na ktorú je hrdý, a odvážne postoje sa stal neraz obeťou šikany, o ktorej sa rozhodol prehovoriť aj verejne. Zložil o nej pieseň Detviansky sen, ktorá si okamžite získala pozornosť publika. Spieva v nej aj o tom, aké je byť mladým queer človekom na Slovensku.

Nasledovalo viacero ďalších pesničiek, ktoré tematizovali jeho krehké a bolestivé dospievanie, náročný coming out (priznanie k orientácii) aj túžba po prijatí. Nechýbali hlboké emócie a kritika slovenskej spoločnosti.

Vojtik získal až štyri nominácie v ankete Radio_Head Awards, z ktorej si odniesol ocenenie v kategórii Debut roka. Počas večera si pre návštevníkov pripravil aj živé vystúpenie. Zaspieval pieseň Detviansky sen a Krv.

„Mami, si tu? Počuješ ako plačem, keď mi srdce rozbijú... Rozbijú. Otče, si tu? Stále sa hanbíš, keď vidíš, ako chlapci pri mne kvitnú... Pri mne kvitnú,“ zaznelo v sále a návštevníci na moment prestali dýchať. Z jeho vystúpenia budete mať zimomriavky aj vy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia