Úvod Novinky Osobnosti
Princezná Kate priznala rakovinu. Prosí o rešpektovanie súkromia
Princezná Kate priznala rakovinu. Prosí o rešpektovanie súkromia

Princezná Kate priznala rakovinu. Prosí o rešpektovanie súkromia

„Bol to neuveriteľný šok, po neuveriteľne ťažkých mesiacoch,“ uviedla vo zverejnenom videu.

Potom, ako sa na verejnosť dostali správy, že 75 ročný panovník kráľ Karol III. sa lieči na onkologické ochorenie, podobnú diagnózu šokujúco potvrdila aj jeho nevesta.

Kate Middleton.jpg

Catherine princezná z Walesu vo veku 42 rokov sa v piatok 22. marca priznala, že pri plánovanej operácii brušnej dutiny jej neskoršie testy odhalili onkologické ochorenie.

Podstupuje chemoterapiu

Manželka britského následníka trónu Williama princa z Walesu prišla so šokujúcou správou vo zverejnenom videu, v ktorom tvrdí, že zároveň myslí na všetkých, ktorých tiež postihla rakovina a tiež aj pre nich je prioritou teraz rodina: „William a ja sme robili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme to spracovali v záujme našej mladej rodiny.“

Britský premiér Rishi Sunak zaželal v piatok princeznej z Walesu Catherine „skoré uzdravenie“ po „hrozných správach“ správach, podľa ktorých jej diagnostikovali rakovinu.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

Catherine v piatok oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa preventívnej chemoterapii v počiatočnej fáze. Premiér Sunak vo vyhlásení uviedol, že princezná má „lásku a podporu celej krajiny“ a dodal, že svojím vyhlásením preukázala „neskutočnú statočnosť“.

Na oznámenie princeznej z Walesu vzápätí zareagoval aj Biely dom. „Všetci sme práve počuli tieto hrozné správy. V myšlienkach sme s vojvodkyňou z Cambridgeu a jej rodinou,“ povedala reportérom tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová.

Kate-William-Insta

Vo zverejnenom videu 42-ročná Catherine uviedla, že plánovaná operácia brušnej dutiny, ktorej sa podrobila v januári, bola úspešná a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie: „Bol to neuveriteľný šok po neuveriteľne ťažkých mesiacoch.“

Ako ďalej princezná uviedla: „Mám sa dobre a každým dňom som silnejšia. Môj lekársky tím mi odporučil, aby som podstúpila preventívnu chemoterapiu a som v počiatočnom štádiu liečby.“

Big Ben, Londýn

Princezná má právo na súkromie

Oficiálne Kensingtonský palác nezverejnil, aký druh rakoviny zistili princeznej z Walesu. „Princezná má v otázkach svojho zdravia právo na súkromie tak, ako ho máme my všetci,“ vyhlásil palác.

Na rakovinu sa lieči aj britský kráľ Karol III., naďalej však vykonáva svoje povinnosti, pripomína agentúra DPA.

25 50 75 90
TASR, AFP, DPA, @_kate_middleton_royal

Živé vysielanie ??:??

Televízia