Úvod Novinky Osobnosti
Ander z Košíc prezradil, ako vznikol legendárny Piťo. Mnohým ľuďom otvára oči
Ander z Košíc prezradil, ako vznikol legendárny Piťo. Mnohým ľuďom otvára oči

Ander z Košíc prezradil, ako vznikol legendárny Piťo. Mnohým ľuďom otvára oči

Je to legenda, na ktorú sa dá podľa Jána Pisančina nalepiť takmer všetko.

Ján Pisančin alias Ander z Košíc rozdáva ľuďom radosť v podobe humoru už viac ako 55 rokov. Dá sa povedať, že je prvým stand-up komikom na Slovensku a aj prvým komikom, ktorý ľudové rozprávanie zmenil na estrádu. Jeho súčasťou je aj skvelá postavička Piťa, bez ktorého si vystúpenie už nedokážeme predstaviť.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ander o Piťovi

„Každý ľudový rozprávač má nejakú ženu, ktorá ho šibovala. Potom som si povedal, prečo len ja mám byť šibovaný? Tiež niekoho potrebujem dirigovať. Tak som si vymyslel toho Pištu a v tej dobe to bola šťastná chvíľa. Na toho Piťa sa dá nalepiť všetko. Aj keď chcem niekoho skritizovať, niekto sa mi nevidí, Pišta to znesie,“ povedal nám zabávač.

„Raz som na jednom českom vystúpení skúsil, že ja budem hovoriť to, čo Piťo a Piťo to, čo Ander. Čo to spraví s divákom. Po dvoch, troch minútach som to musel zmeniť. Nebrali to. Ander je taký malý filozof a Piťo je Piťo,“ zaspomínal si.

Ak sa vám nezobrazuje fotografia správne, obnovte stránku

V Česku sa z neho dokonca stala aj nadávka. „Ty seš jak Anderov Piťo“. Ander však prízvukuje, že Piťo nie je vôbec taký zlý a naopak má aj dôležité posolstvo. „On cez humor mnohým ľuďom otvára oči,“ dodal.

Ander z Košíc bol hosťom relácie Hit roka, ktorú môžete sledovať vo štvrtok o 20.30 na Jednotke alebo v našom archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia