Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Vylomila dvere, aby sa dostala k hrncu!
Vylomila dvere, aby sa dostala k hrncu!

Vylomila dvere, aby sa dostala k hrncu!

Povedzme si to narovinu. Nie vždy nám to v kuchyniach ide od ruky. Posolená bábovka, zhorené vajíčka, či hrnce súce na vyhodenie. Pohromy, ktoré zažívame na dennom poriadku, no radšej o nich veľmi nehovoríme. Až doteraz! Fanúšičky a fanúšikovia Dámskeho klubu sa nám totiž zdôverili, aké najväčšie trapasy sa im v kuchyni podarilo vyparatiť. Prečítajte si najvtipnejšie z nich!

Zemiakový šalát na podlahe

„Pred pár rokmi, pred Vianocami, som nechtiac sa šmykla na dlažbe a celý zemiakový šalát 2 hodiny pre štedrou večerou na zemi. K rybám sa podával chlieb lebo zemiaky neboli.... a to sa nám ešte v ten deň pokazila chladnička, tak nejaké veci putovali na balkón a niečo do mrazáka. Vonku nemrzlo, tak ako v mrazáku, tak niečo bolo polozmrazené.... ale prežili sme to hlavne že sa nikomu ani mne nič nestalo...“ (Mariana)

Kvôli smradu vylomila dvere

„Tak vybrať iba jeden je ťažké... Ale do školy som mala vyrobiť karamel. Keďže som ho nevedela robiť, spálil sa mi hrniec. Ten som rýchlo chcela vziať, spálil sa aj koberec. Keďže mala prísť mamka z práce, rýchlo som tam potiahla behúň a hrniec dala do špajzky. Zamkla skrinku a zabudla nato... Po nejakom čase smrad mamku donútil vylomiť dvere... Juuj to bolo kriku a o koberci ani nevravieť.... Každopádne na karamel ma už nikto nikdy neukecal...“ (Jana)

Šľahačkové „waterloo“

„Minulý víkend som piekla obrátený jablkový a na vrch som dala parížsku šľahačku...bol vynikajúci, stihla som zjesť 3 kúsky z okrajkov, naložila som do prepravky pre mladých a ako som sa s prepravkou premiestňovala do chladničky, zavadila som o roh dosky a zhodila ju na koberec....keby aspoň zvyšok koláča pristál na zemi cestom dole, zjedla by som lyžicou aspoň šľahačku, ale nie..šľahačka do koberca..takže to išlo lopatkou do koša...aj som to nafotila a rozposlala priateľom, že aká som šikovná...“ (Jaroslava)

buchty

Koláč bez múky?

„S babkou som piekla koláč a akurát mi rozprávala, aké dôležité je nezabudnúť múku do koláčov, lebo inak sa neupečú. Nás koláč už bol v rúre a vtom vidíme na stole položenú múku, čo mala ísť do neho my sme ju zabudli dať. Celý sa nám rozpadol a museli sme ho dať sliepkam.“ (Bibiana)

Stena vymaľovaná rascou!

„Mala som 10 rokov a chcela som prekvapiť mamku a navariť. Najjednoduchší recept, ktorý som našla bola rascová polievka. Tak som popražila rascu, ale nik mi nepovedal, že do rozžeraveného oleja sa studená voda neleje. Bolo to prekvapenie: namiesto navarenia som "vymaľovala". Ani ten výprask ma však neodradil a varenie je mojou vášňou.“ (Lenka)

Vajcia skončili na strope!

„Dala som variť vajíčka na tvrdo. Pri dverách zazvonila kamarátka z dediny. Nechcela ísť do vnútra, a tak sme si sadli ku dverám na lavičku. "Zakecali" sme sa, na vajíčka som zabudla. Po príchode do kuchyne boli vajíčka až na strope a hrniec takmer prehorený-na vyhodenie. Takže-tak.“ (Ludmila)

Ruky v kuchyni pečú koláče

Hotová katastrofa!

„Trapasom alebo pohromou sa dá nazvať polovica veci, čo vytvorím v kuchyni, ale snažím sa a občas dostanem pochvalu bez toho, aby som ostatným naznačila, že by ma mohli aj pochváliť.“ (Janka)

Koľko trapasov zvládne jeden človek?

„Jóóój. U mňa sú trapasy na dennom poriadku.. Keďže pracujem v gastre, aj doma aj v práci sa mi vie veľmi dariť. Pravidelne rozlejem, rozbijem, pomýlim sa, schovám štuple plastové, ktoré separujeme do chladničky a do koša vyhodím koľkokrát mince aj bankovky.. Zákazníkovi donesiem latte bez kávy, iba vyšľahané mlieko. Prostriedok na umývanie stolov nechám na stole miesto kvetinky a kvetinku schovám.. Štetec, ktorým umývame kávové páky si pomýlim a utriem s tým popolník.. A keď mi dôjde chladené pivo fľaškové viem sa vynájsť a dať ho rýchlo zachladiť do mrazáku, ale viem ho aj zabudnúť vybrať a ráno mám roztrhnuté pivo v celom mrazáku.“ (Lívia)

Zaraďte sa aj vy medzi tých, ktorí Slovensku ukážu svoje pekárske umenie! Podeľte sa s celou krajinou o svoje recepty a skvelé nápady. Prihláste sa už dnes do novej šou RTVS Pečie celé Slovensko, ktorá štartuje budúci rok. Vyplňte formulár hneď teraz!

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia