Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Marcin sa pečeniu vyhýba, do chladničky ale zavíta rád
Marcin sa pečeniu vyhýba, do chladničky ale zavíta rád

Marcin sa pečeniu vyhýba, do chladničky ale zavíta rád

Zákusky má moderátor šou Neskoro večer veľmi rád.

Pred blížiacimi sa Vianocami, kedy sa rodiny stretávajú a v dobrej nálade si užívajú spoločné chvíle, sme sa aj zabávača a moderátora tolkšou Neskoro večer Petra Marcina spýtali, či doma pomáha s prípravami. „Veľmi teda nepomáham. Skôr sa v kuchyni len obšmietam, lebo manželka veľmi dobre pečie a vždy si so synom nadiktujeme naše najobľúbenejšie koláče, ktoré musí napiecť a k tomu ešte pridá aj také, ktoré sme nikdy nemali," prezradil Peter.

Väčšina z nás piekla aspoň v detských časoch, alebo aspoň pomáhala vaľkať cesto prípadne vykrajovať medovníky. Je aspoň toto Petrov prípad? „Vôbec ma to nelákalo. Tým, že u nás výborne piekla babka a aj mama, tak k tomuto ma to nikdy neťahalo. Čo sa pečenia týka, som bol taký chlapčenský," poznamenal.

Ako je to s povestným nočným vyjedaním koláčov, ktoré snáď pozná každý z nás? „Zákusky chodím kradnúť do kuchyne a chladničky, samozrejme. Čo sa pečenia týka, nie som zručný. Ale sladké mám veľmi rád. Vždy sa teším na dezert, keď som niekde v reštaurácii," povedal o svojej vášni Peter.

Cez rok si rád dopraje ovocné koláče, obľubuje aj taliansky dezert panna cotta. „Z klasických slovenských milujem koláč, ktorý sa volá opitý izidor," dodal a pripojil aj skúsenosť z minulých čias. „Vždy sa aj so synom doma manželke sťažujeme, že do opitého izidora dala málo rumu a že by bolo dobré dať viacej. No ale potom by sme zase nemohli šoférovať a teda všetko s mierou," dodal na záver.

Viete aj vy upiecť výborného opitého izidora alebo panna cottu? Prihláste sa do pripravovanej šou Pečie celé Slovensko, ktorú RTVS prinesie na obrazovky RTVS v budúcom roku. Amatérske pekárky, pekári, cukrárky a cukrári majú šancu začať cestu za svojím sladkým snom na stránke www.pecieceleslovensko.sk vyplnením dotazníka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia