Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Bičan len vyberá recepty, doma má poklad. Pridal aj historku z kuchyne
Bičan len vyberá recepty, doma má poklad. Pridal aj historku z kuchyne

Bičan len vyberá recepty, doma má poklad. Pridal aj historku z kuchyne

Jeho najobľúbenejším koláčom je biskupský chlebíček.

Podobne ako zabávač a moderátor šou Neskoro večer Peter Marcin, aj Andrej Bičan, obľúbený moderátor rodinno-zábavnej šou 5 proti 5, sa na predvianočných prípravách doma „podieľa" najmä slovom. „Vyberám recepty. Na mne je, ktoré zákusky sa budú piecť. Moja polovička napečie to, čo mi vidí na očiach. U nás doma som skrátka ja ten schvaľovací orgán," povedal nám Andrej.

abdrej bičan

Držiteľ ocenenia OTO z roku 2012 ako najlepší moderátor zábavných programov nepomáhal v kuchyni ani ako dieťa. „Maximálne som tak vylízal misu," dodal a pripojil, že jeho najobľúbenejším vianočným koláčom je biskupský chlebíček. „Veľmi rád mám aj sezónne koláče ako jablkové pité či rôzne štrúdle. Ale neohrdnem ani nepečenou smotanovo-piškótovou tortou," prezradil o sebe autor troch kníh o varení.

S dcérami a partnerkou každý víkend pečú. „Už je tých koláčov toľko, až som dcéram povedal, že im z tých koláčov, ktoré máme nafotené, vydám knihu," poodhalil tajné ambície bývalý moderátor relácie Vojna kuchárov, ktorú RTVS vysielala v roku 2010.

abdrej bičan Andrej v relácii Vojna kuchárov.

Podľa Andrejových slov to vyzerá, že v partnerke našiel hotovú pekárku. „Určite by sa do súťaže Pečie celé Slovensko mohla prihlásiť. Doma mám hotový poklad čo sa kuchyne týka," dodal.

Andrej, ako moderátor má za sebou viaceré relácie o varení a podľa jeho slov kuchyňa v jeho kariére rezonuje pomerne často. Spomenul si aj na jednu príhodu, ktorá mu utkvela. „Pred nakrúcaním relácie o varení môj taliansky kolega zapol rúru, aby ju predhrial. Ale nepozrel sa, čo je v nej. A nám sa tak podarilo upiecť tenisky. Niekto si skrátka dal v našej televíznej kuchyni sušiť svoju obuv a zabudol si ju tam. Tenisky sa tak upiekli na 240 stupňov a zamorili sme tak celé štúdio nekuchynskou vôňou," priblížil na záver Andrej.

Nie ste ako Andrej len konzumentom výborných koláčov a radi pečiete? Prihláste sa do pripravovanej šou Pečie celé Slovensko, ktorú RTVS prinesie na obrazovky v budúcom roku. Amatérske pekárky, pekári, cukrárky a cukrári majú šancu začať cestu za svojím sladkým snom na stránke www.pecieceleslovensko.sk vyplnením registračného dotazníka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia