Ak práve nemáte chuť na veľké torty či koláče pečené na veľkom plechu, určite skúste upiecť populárne cupcaky alebo muffiny alebo pokojne oboje.
Recepty a ich rozdiely
„Cupcaky sú najčastejšie z tortového cesta, s plnkou alebo bez a s krémom,“ vysvetľuje porotkyňa najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko Petra Tóthová.
Pri cupcakoch je krém pritom často ten istý, aký sa dáva do torty.
Najobľúbenejšia foto cupcaku porotkyne Petry Tóthovej (Zdroj: Instagram Petra Tóthová)
„Nadýchané cupcaky sa môžu robiť skoro z každej torty. Sú nádherne zdobené a pri fantázii sa pri ich tvorbe medze nekladú,“ dodala Petra.
Prekvapilo ju, že tieto sladké „jednohubky“ jej sledovatelia navrhli ako možnú výzvu v druhej sérii pekárskej šou len párkrát.
Napríklad taký punčový rez sa stal jednoznačným favoritom na výzvu pre ďalších súťažiacich v šou Pečie celé Slovensko, ktorej druhá séria sa už pomaly začína piecť.
V porovnaní s cupcaky sú muffiny ich väčšími a hutnejšími bratmi.
„Muffiny sú prevažne z ťažších ciest a bez krému na vrchu. Často sú servírované na raňajky a vo väčších veľkostiach,“ dodala Petra Tóthová.
Foto: Pixabay