MS v hokeji 2022
MS v hokeji 2022
Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Všetko, čo ste chceli vedieť o Pečie celé Slovensko
Všetko, čo ste chceli vedieť o Pečie celé Slovensko

Všetko, čo ste chceli vedieť o Pečie celé Slovensko

Prinášame odpovede na najčastejšie otázky spojené s úspešnou pekárskou šou RTVS.

Kde bývali súťažiaci? Mohli si recepty vyskúšať ešte pred začiatkom šou? A ako to bolo s ich oblečením?

Tu je 15 odpovedí na najčastejšie otázky, ktoré zaujímali divákov a fanúšikov najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko, ktorá lámala rekordy sledovanosti na obrazovkách Jednotky.

Semifinále Pečie celé Slovensko.jpg

Sumár Pečie celé Slovensko

Najsladšia šou RTVS trvala desať súťažných týždňov (následovali dva špeciály: vianočný a silvestrovský).

Počas nich si 12 súťažiaci zmerali svoje sily v 10 technických, 10 kreatívnych a 10 osobných výzvach.

Na výkony súťažiacich dohliadali dve profesionálne porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová (v kole venovanom francúzskej patisserie bola porotkyňou aj Natacha Pacal).

Oporou súťažiacich, ako aj "dojedačmi a ochutnávačmi" boli moderátori Milan Zimnýkoval a Juraj Bača.

Absolútnym víťazom – majstrom pekárom sa stal Miňo Macuľa.

Otázky a odpovede o Pečie celé Slovensko

Okrem týchto známych faktov o najsladšej šou RTVS sa dozviete ďalšie zaujímavostí.

  • Prečo mali súťažiaci dva dni na sebe oblečené to isté?

Tvorcovia sa snažili zabezpečiť, aby vizualita každého dielu bola jednotná, preto súťažiaci mali rovnaké oblečenie obidva dni.

  • Mohli si súťažiaci vybrať, čo budú mať oblečené?

Súťažiaci konzultovali výber outfitov s profesionálnou kostymérkou, ale mali oblečené svoje veci, v ktorých sa cítili príjemne.

Pečie celé Slovensko - mrkvové dezerty, recept.jpg

  • Mohli si recepty súťažiaci nacvičiť dopredu?

Na osobné a kreatívne výzvy mali súťažiaci možnosť pripraviť sa doma. Prinášali tak do relácie svoje výnimočné domáce recepty a vlastné postupy. Technické výzvy sa dozvedali až priamo na mieste.

  • Mali súťažiaci recepty počas celého pečenia pri sebe alebo si ich museli pamätať?

Recepty si súťažiaci mohli priniesť so sebou, hoci často vedeli niektoré postupy aj spamäti.

  • Kde bývali súťažiaci?

Súťažiaci počas účinkovania bývali v nádhernom kaštieli Theresia Chateau v Bernolákove.

  • Čo bola / je vlastne výhra?

Víťaz/ka získa aj v druhej sérii Pečie celé Slovensko výnimočný titul Majster pekár alebo Majsterka pekárka, ktorý mu otvorí dvere k profesionálnemu pôsobeniu v cukrárskom odbore.

V prvej sérii získal víťaz Miňo Macuľa aj prestížnu mesačnú stáž u Natache Pacal, darčeky do kuchyne od partnerov programu a priestor v médiách.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


  • Videli sa s rodinami počas natáčania?

Víkendy súťažiaci trávili doma so svojimi blízkymi.

  • Ako to mali súťažiaci vyriešené s prácou počas natáčania?

Väčšina súťažiacich si vzala dovolenku, alebo sa v práci dohodla na inom režime počas nakrúcania. V dohode so zamestnávateľom pomáhala aj produkcia šou.

  • Nemohlo sa stať, že niečo naozaj nedokázali upiecť?

Nemohlo, k technickej výzve mali vždy recept a na ostatné výzvy sa mohli pripraviť vopred a priniesť si so sebou svoje recepty.

  • Stal sa počas šou nejaký úraz?

Iba bežné kuchynské rezné rany a popáleniny od horúcich plechov, ktoré raz - dva vyriešili šikovní zdravotníci.

Relax súťažiacich a moderátorov v Pečie celé Slovensko.jpg

  • Bol v súťaži okrem porotkýň niekto ako poradca či garant ich receptov?

Odbornou poradkyňou bola cukrárka Natacha Pacal, ktorá mala na starosti celé cukrárske zákulisie šou. S ňou sa súťažiaci mohli radiť počas prípravy aj celej doby nakrúcania.

  • Ak mali vymyslené špeciálne ingrediencie či pomôcky pri pečení a zdobení, zabezpečili si ich sami?

V prípade, že mali doma tieto pomôcky, s ktorými radi robili, mohli si ich priniesť. Ak potrebovali čokoľvek výnimočné, zabezpečila to produkcia.

  • Ako prebiehajú kastingy?

Prvá fáza kastingov prebieha telefonicky, v ďalšej sa tvorcovia šou stretávajú s kandidátmi osobne, rozprávajú sa s nimi a ochutnávajú ich výrobky. Ide o príjemný rozhovor o pečení, životných príbehoch a snoch.

  • Vedeli súťažiaci pred začiatkom šou piecť na takej vysokej úrovni, na akej piekli v posledných kolách?

Pečie celé Slovensko je šou zameraná na to, aby sa každý súťažiaci mohol učiť a zlepšovať. V tom pomáhala naša odborníčka Natacha Pacal a porotkyne Petra s Jožkou.

Pri väčšine súťažiacich bol od kastingov až po finále viditeľný neuveriteľný progres.

Ľudia sa preto nemusia báť, že nie sú na úrovni Miňovej trojposchodovej torty z finále – aj on sa tam musel prepracovať.

  • Kto sa staral o súťažiacich mimo kamier? (ubytovanie, program, make up, vizáž, ...)

Súťažiaci mali k dispozícii tím, ktorí sa staral, aby im počas nakrúcania nič nechýbalo.

Produkcia zabezpečovala ubytovanie a stravovanie, food team konzultácie receptov a práce v kuchyni, a o vizuál sa staral tím vizážistov a stylistov.

Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia