MS v hokeji 2022
MS v hokeji 2022
Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Valentínske perníčky od Miňa. Recept, ktorý zvládnu všetci zamilovaní
Valentínske perníčky od Miňa. Recept, ktorý zvládnu všetci zamilovaní

Valentínske perníčky od Miňa. Recept, ktorý zvládnu všetci zamilovaní

Sviatok všetkých zamilovaných - deň svätého Valentína sa blíži. Oslaďte si ho receptom od víťaza šou Pečie celé Slovensko.

Od výhry titulu majstra amatérskeho pekára v najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko už stihol Miňo Macuľa absolvovať stáž u cukrárky Natache Pacal a bol hosťom v niekoľkých reláciách RTVS (napríklad Dámsky klub).

Naposledy sa objavil v talkšou Neskoro večer, v ktorej spoločne s Petrom Marcinom pripravovali dezert s názvom Neskoro večer. Ich spoločný výtvor si môžete pozrieť vo videu.

Miňo (celým menom Miroslav Macuľa) nezaháľa ani pred sviatkom všetkých zaľúbených a pripravil si pre vás recept na plnené valentínske perníčky, ktorými môžete vyznať lásku svojej vyvolenej či vyvolenému.

Plnené perníkové srdiečka od Miňa Macuľu.jpg

Recept na valentínske perníčky od víťaza Pečie celé Slovensko

Na mäkučké perníčky od Miňa Macuľu potrebujete tieto suroviny.

Cesto

  • 4 vajcia
  • 400 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica pernikového korenia
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 1 polievková lyžica sódy bicarbony
  • 140 gramov medu
  • 650 gramov hladkej múky

Plnka

  • 500 gramov slivkového lekváru
  • rum

poleva podľa vlastného výberu

Postup na prípravu valentínskych perníčkov

  1. Vajcia s cukrom, škoricou a sódou bicarbonou miešame asi 15 minút, pokiaľ zmes nezväčší objem, následne pridáme med a znova zamiešame.
  2. Do takto pripravenej hmoty zamiešame 420 gramov hladnej múky a cesto zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa odpočívať.
  3. Na druhý deň primešame zvyšnú muku, čo je 230 gramov a vypracujeme cesto.
  4. Rozvaľkáme na asi 5 milimetrov a z cesta vykrajujeme srdiečka.
  5. Pečieme na 185 stupňov asi 8 minút.
  6. Po upečení plníme lekvárom, ktorý sme zmiešali s rumom.
  7. Po naplnení vložíme do škatule, ktorú zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa zmäknúť.

"Následne perníčky namočte do polevy podľa vlastného výberu a ozdobte," dodáva Miňo Macuľa.

Všetky recepty, ktorými Miňo ohuroval v každom kole šou Pečie celé Slovensko, nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

Galéria

Miroslav Macuľa Valentín s Miňom.jpg Bezlepková zamatová roláda - recept, Pečie celé Slovensko.png Peter Marcin a Miňo Macuľa.jpg Semifinále PCS Radosť súťažiacich Pečie celé Slovensko.jpg
Foto: Archív Miňa Macuľa

Živé vysielanie ??:??

Televízia