Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Sladká žiadosť o ruku na Valentína. Skúste to podľa finalistky Lucie
Sladká žiadosť o ruku na Valentína. Skúste to podľa finalistky Lucie

Sladká žiadosť o ruku na Valentína. Skúste to podľa finalistky Lucie

Valentín a čokoláda sa k sebe jednoducho hodia. Vie to aj finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia, ktorá má tri sladké recepty plné čokolády a lásky.

Majsterka v tvorbe čokoládových praliniek, s veľkým citom pre umenie a detaily - Lucia sa do finále šou Pečie celé Slovensko prebojovala svojimi prepracovanými a neopozeranými dezertmi a tortami.

Pamätná je jej torta s prekvapením v tvare sushi či strašidelná torta v tvare hlavonožca Dextera.

Ďalšie recepty finalistky Lucie si môžete pripomenúť na webe pecieceleslovensko.sk.

Sladká žiadosť o ruku na Valentína

Lucka vyniká v práci s čokoládou, preto si aj na sviatok všetkých zamilovaných pripravila čokoládové srdiečko, do ktorého sa dá ukryť zásnubný prsteň.

Žiadosť o ruku bude tým najsladším a najoriginálnejším prekvapením.


Tri sladké recepty na Valentína

"Pre mňa sa Valentín spája s čokoládou, je to skvelá pochutina a nepoznám nikoho, kto by ju nemal rád v hocijakej forme," hovorí Lucia a ponúka hneď tri recepty na sladké čokoládové mámenie.

Čokoládové fondue s jahodami od Lucie.jpg

  1. Čokoládové fondue - "Tento recept zvládne každý, aj keď nie je príliš zručný alebo nemá veľa času," vysvetľuje Lucka. Postup je veľmi jednoduchý:

    Roztopte cca 150 gramov horkej čokolády nad parou alebo v mikrovlnke (opatrne zohrievať po 30 sekúnd v plastovej miske, vždy po danom čase premiešať). Čokoládu prelejte do ozdobnej misky či šálky. Bobuľové ovocie podľa chuti nakrájajtee na menšie kusy - môžete spraviť ovocný špíz na špajli alebo voľne nechájte v druhej miske, aby ste ho s polovičkou napíchavať, namáčať v čokoláde a vzájomne vychutnávať. Luciine valentínky.jpg

  2. Čokoládové dukáty s ovocím a orieškami - Roztopte si cca 200 gramov horkej/mliečnej/bielej/ruby čokolády nad parou alebo v mikrovlnke (opatrne zohrievať po 30sek v plastovej miske, premiešať). Cukrárskym vreckom alebo lyžičkou urobte dukatiky a posypte ich nasekanými orieškami alebo lyofylizovaným ovocím. Nechajte stuhnúť. Luciine ganážové guličky.jpg
  3. Čokoládové trufle - Dajte 150 gramov nasekanej horkej čokolády do misky. Priveďte k varu 100 ml smotany na varenie, zalejete ňou čokoládu a pridajte 0,4cl likéru podľa chuti. Poriadne premiešajte do lesklej hmoty a dajte do chladu na 4 hodiny. Keď zmes stuhne, tvarujte z nej guličky - trufle. Tie vyvaľkajte v drvených orieškoch a v prachu z lyofylizovanych višní.
Mozartove gule si môžete pripraviť aj doma. Recept od finalistky Lucie 25 50 75 90

Galéria

Lucia Piterka Lucia - pekárka týždňa1.jpg Súťažiaca Lucia pri výrobe Rubikovej kocky.jpg Pečie celé Slovensko, top 3 Luciine valentíske guličky.jpg Sladké valentínske pokušenie od Lucie.jpg
Foto a video: Archív a Instagram Lucia Piterka

Živé vysielanie ??:??

Televízia