Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pozor, z tejto torty sa vám zakrúti hlava
Pozor, z tejto torty sa vám zakrúti hlava

Pozor, z tejto torty sa vám zakrúti hlava

Vytvorila ju finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia, ktorá prezradila úctihodne rozmery špeciálnej narodeninovej torty.

Aj po skončení najsladšej šou na Jednotke sú jej finalisti spojení s RTVS.

Miňo Macuľa je už ako poradca v zákulisí natáčania druhej série Pečie celé Slovensko. Alenka Sabolová bola porotkyňou súťaže Koláč Rádia Regina.

A tretia finalistka šou Lucia Piterka sa stala dvornou pekárkou narodeninovej torty pre legendárnu rozhlasovú reláciu Pozor, zákruta!

30 kilogramov cukrárskeho umenia

"Relácia Pozor,zákruta! oslavovala svoje 60. výročie a mala som tú česť urobiť tortu na túto príležitosť," uviedla Lucia, ktorá aj počas šou Pečie celé Slovensko ohurovala svojimi nápaditými a do detailov prepracovanými tortami.

"Boli zadané podmienky: veľká pre vyše 100 osôb, musela mať asfaltovu cestu so zákrutou a ak by sa dalo, tak budovu Slovenského rozhlasu - pyramídu," prezrádza detaily narodeninovej torty.

"Bola to výzva, torta vážila cez tridsať kilogramov, mala 5 poschodí, 5 rôznych príchutí : mangovo-marakujová, piňa colada, gaštanovo-ríbezlová...," hovorí o úctyhodných parametroch sladkej krásky Lucia.

Torta zožala veľký úspech a bola stredobodom pozorností na oslave legendárnej rozhlasovej relácie.

Nenudí sa

"Posledné obdobie som mala toho veľa, čo popri deťoch bolo trochu náročné. Okrem tort často robím sladké do sweet cornerov - cakesicles, cakepops, cupcakes i pralinky," vymenúva Lucia s tým, že pečie nielen na narodeninové oslavy, ale aj svadby.

"Takže sa už teším na jún, kedy s rodinou plánujeme dovolenku, kde si oddýchnem od pečenia a kde si naopak ja vychutnám nejaké dezerty od hotelových cukrárov." dodáva.

25 50 75 90

Galéria

Lucia Piterka Lucia - pekárka týždňa1.jpg Súťažiaca Lucia pri výrobe Rubikovej kocky.jpg Lucia Piterka v šou Pečie celé Slovensko.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia