Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Privítajte víkend vo veľkom štýle. Upečte si lahodný malinový cheesecake
Privítajte víkend vo veľkom štýle. Upečte si lahodný malinový cheesecake

Privítajte víkend vo veľkom štýle. Upečte si lahodný malinový cheesecake

Pamätáte si Naďu z prvej série Pečie celé Slovensko? Vráťte sa k jednej z jej najvydarenejších pochúťok.

Sezóna malín je tu a s ňou aj večná dilema mnohých z nás – čo s toľkým ovocím?

Mrazničky máte plné, džemy hotové a zvyšné ovocie zavarené, no stále vám zostáva niekoľko plných misiek čerstvého ovocia?

Nezúfajte, máme pre vás skvelý tip priamo z televíznej kuchyne šou Pečie celé Slovensko. Sympatická súťažiaca Naďa prezradila svoj obľúbený recept na cheesecake s malinami a ricottou.

Naďa, Pečie celé Slovensko, dezert.jpg

Čo budete potrebovať?

Malinový cheesecake sa skladá z korpusu, syrovej plnky a smotanovej polevy s malinami. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:

Korpus:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 70 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vajce

Plnka:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotty
  • 200 g krémového syra
  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
  • jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
  • 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 vajcia L a 1 žĺtok
  • 300 ml kyslej smotany
  • maliny

Poleva:

  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • maliny
  • práškový cukor na ozdobenie

Postup je jednoduchý

Začneme prípravou korpusu. Maslo s cukrom vyšľaháme do jemnej peny, do ktorej postupne pridávame aj ostatné suroviny. Cesto vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov.

Kým sa korpus pečie, my si pripravíme plnku. Všetky suroviny okrem malín ručne premiešame. Keď máme korpus upečený, naukladáme naň maliny, zalejeme krémom a vrátime do trúby. Korpus s plnkou pečieme ďalších 30 minút na 160 stupňov.

Keď je základ upečený, necháme ho poriadne vychladnúť. Neskôr ho zalejeme ochutenou kyslou smotanou, na ktorú poukladáme maliny a všetko jemne pocukrujeme.

Dobrú chuť!


25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia