Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Letné nanuky, čo sa dajú upiecť. Vďaka tomuto receptu zažiarite
Letné nanuky, čo sa dajú upiecť. Vďaka tomuto receptu zažiarite

Letné nanuky, čo sa dajú upiecť. Vďaka tomuto receptu zažiarite

Poznáte ho zo šou Pečie celé Slovensko. Veď kto by zabudol na skvelé výkony perkárky Ingy?

K letu neodmysliteľne patria osviežujúce maškrty v podobe zmrzliny či nanukov. Ak sa teda chystáte na letnú oslavu, grilovačku alebo záhradnú párty a neviete, čo pripraviť, máme pre vás skvelý tip.

Finalistka Inga v šou Pečie celé Slovensko predstavila recept na originálne pečené nanuky (nielen) pre deti, s ktorými zahviezdite na každej oslave. Recept je nenáročný a výsledok vynikajúci.

Inga-Pečie celé Slovensko.jpg

Čo budeme potrebovať?

Základ pečených nanukov tvorí cesto, čokoláda, rakytníkové pyré a čokoládová poleva.

Na cesto potrebujeme:

  • 130 g cukru
  • 4 vajíčka
  • 130 g hladkej múky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 95 g medu
  • 30 g masla
  • 20 g mlieka
  • 50 g bielej čokolády
  • 70 g kyslej smotany
  • 180 g rakytníkového pyré
  • 60 g cukru
  • 3 g pektínu

Na polevu potrebujeme:

  • 300 g bielej čokolády
  • 15 g kakaového masla
  • 15 g slnečnicového oleja

Postup:

V miske roztopíme maslo, med a mlieko. S jednou polovicou cukru vyšľaháme bielka, s druhou polovicou cukru vyšľaháme žĺtka. K vyšľahaným žĺtkom primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pridáme zmes mlieka, masla a medu a nakoniec do hmoty jemne vmiešame bielka.

Cesto pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Kým sa cesto pečie, my si môžeme pripraviť rakytníkovú plnku. Do zohriateho pyré pridáme cukor s pektínom a hmotu privedieme k varu.

Následne sa pustíme do prípravy čokoládovo-smotanového krému. Roztopenú čokoládu zmiešame s kyslou smotanou.

Krém potom zmiešame s upečeným a rozdrveným cestom. Hmotu poriadne premiešame a natlačíme do nanukových formičiek, ktoré dáme zmraziť.

Posledným krokom je príprava čokoladovej polevy. Tú si pripravíme tak, že čokoládu, olej a kakaové maslo roztopíme, vymiešame do hladkého krému a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V poleve nakoniec obaľujeme zmrazené nanuky.

25 50 75 90
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia