Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Obľúbená letná pochúťka celkom inak. Vyskúšajte pečené nanuky podľa Ingy
Obľúbená letná pochúťka celkom inak. Vyskúšajte pečené nanuky podľa Ingy

Obľúbená letná pochúťka celkom inak. Vyskúšajte pečené nanuky podľa Ingy

S netradičnou maškrtou podľa receptu zo šou Pečie celé Slovensko iste zažiarite.

K letu neodmysliteľne patria osviežujúce maškrty v podobe zmrzliny či nanukov. Ak sa teda chystáte na letnú oslavu, grilovačku alebo záhradnú párty a neviete, čo pripraviť, máme pre vás skvelý tip.

Finalistka Inga v šou Pečie celé Slovensko predstavila recept na originálne pečené nanuky (nielen) pre deti, s ktorými zahviezdite na každej oslave. Recept je nenáročný a výsledok vynikajúci.

Inga-Pečie celé Slovensko.jpg

Čo budeme potrebovať?

Základ pečených nanukov tvorí cesto, čokoláda, rakytníkové pyré a čokoládová poleva.

Na cesto potrebujeme:

  • 130 g cukru
  • 4 vajíčka
  • 130 g hladkej múky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 95 g medu
  • 30 g masla
  • 20 g mlieka
  • 50 g bielej čokolády
  • 70 g kyslej smotany
  • 180 g rakytníkového pyré
  • 60 g cukru
  • 3 g pektínu

Na polevu potrebujeme:

  • 300 g bielej čokolády
  • 15 g kakaového masla
  • 15 g slnečnicového oleja

Postup:

V miske roztopíme maslo, med a mlieko. S jednou polovicou cukru vyšľaháme bielka, s druhou polovicou cukru vyšľaháme žĺtka. K vyšľahaným žĺtkom primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pridáme zmes mlieka, masla a medu a nakoniec do hmoty jemne vmiešame bielka.

Cesto pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Kým sa cesto pečie, my si môžeme pripraviť rakytníkovú plnku. Do zohriateho pyré pridáme cukor s pektínom a hmotu privedieme k varu.

Následne sa pustíme do prípravy čokoládovo-smotanového krému. Roztopenú čokoládu zmiešame s kyslou smotanou.

Krém potom zmiešame s upečeným a rozdrveným cestom. Hmotu poriadne premiešame a natlačíme do nanukových formičiek, ktoré dáme zmraziť.

Posledným krokom je príprava čokoladovej polevy. Tú si pripravíme tak, že čokoládu, olej a kakaové maslo roztopíme, vymiešame do hladkého krému a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V poleve nakoniec obaľujeme zmrazené nanuky.

Pečie celé Slovensko sa opäť vrátilo na vaše televízne obrazovky. Každú prázdninovú nedeľu o 17:45 hod. sa môžete tešiť na vynikajúce recepty, skvelú zábavu a obľúbených cukrárov, ktorí budú zdolávať náročné výzvy.

FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia