Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Viliamova pekárska hviezda stúpa. Zlákal ho Paríž
Viliamova pekárska hviezda stúpa. Zlákal ho Paríž

Viliamova pekárska hviezda stúpa. Zlákal ho Paríž

Čo robil v hlavnom meste Francúzska benjamín šou Pečie celé Slovensko? A ako trávi leto?

Do dejín najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko (ale aj celej šou Bake Off) sa zapísal Viliam Bajzík ako najmladší účastník súťaže.

„Do súťaže som sa prihlásil ako 14-ročný chalan a spomínam na tom len v pozitívne,“ uviedol sympatický mladík. Jeho púť v pekárskej súťaži sa síce skončila po troch kolách, avšak Viliam to tragicky nevidel.

V treťom kole som vypadol, avšak musím povedať, že som si odniesol veľa nových skúseností a kontakty od úžasných ľudí, s ktorými som mal možnosť pracovať a stále sme spolu v kontakte,“ prezradil pre rtvs.sk

Čo mu sa venuje dnes a kam sa posunul za rok od svojej účasti v prvej sérii Pečie celé Slovensko? Dozviete sa vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Stáže aj spolupráce

Mimoriadny talent mladého pekára, ktorý vyzdvihovali porotkyne súťaže Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová, si všimli aj ďalší profesionálni z gastronómie a cukrárstva.

Viliam spolupracoval s uznávaným šéfkuchárom Michalom Konrádom, skúsil si aj spoluprácu s obľúbenou zmrzlinárňou v rodnej Novej Dubnici. Vytvoril s ňou vianočný špeciál zmrzlinových dezertov.

„Mojou vášňou je naďalej pečenie v ktorom sa stále zdokonaľujem a neustále sa mu venujem. Pečiem nielen pre svoju rodinu ale aj pre svojich známych,“ ozrejmil talentovaný stredoškolák.

Neustále zlepšovanie ho zavialo až do Paríža.

„Za ten rok som mal možnosť ísť na kurz do Paríža, kde som zdokonalil svoje zručnosti v umeleckých tortách,“ prezradil Viliam.

Momentálne stážuje v známom hoteli v Tatranskej Lomnici, kde podľa vlastných slov je pod dohľadom profesionálov v gastronómii.

Okrem stáže plánuje dovolenku s rodičmi a súrodencami. Absolvovať by chcel aj ďalší cukrársky kurz, ak mu zostane čas.

Ďalší diel prvej série Pečie celé Slovensko si môžete pozrieť v nedeľu o 17:45 hod na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

Viliam Bajzík v kuchyni pri servírovaní dezertu Viliam Bajzík v Pečie celé Slovensko Viliam Bajzík si počas Pečie celé Slovensko aj oddýchol Vilko ochutnáva karamelové vlasy od Miňa Viliam a Katka v zápale príprav Viliam, Magda a Miňo pri natáčaní PCS1
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia