Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Bábovka s vaječným likérom. Verte, že sliny potečú celej rodine
Bábovka s vaječným likérom. Verte, že sliny potečú celej rodine

Bábovka s vaječným likérom. Verte, že sliny potečú celej rodine

Magda z Pečie celé Slovensko prezradila recept na famóznu bábovku, ktorá ihneď zmizne zo stola.

Sympatická finalistka Magda sa pečeniu aktívne venuje už dlhé roky, čoho dôkazom boli na televíznych obrazovkách jej vynikajúce torty, cheesecake, tartaletky a mnohé ďalšie dezerty.

Jednou z jej špecialít je malinová bábovka s vaječným likérom. Tou ohúrila aj v šou Pečie celé Slovensko v rámci osobnej výzvy.

Verte, že jeden kúsok vám stačiť nebude.

Pečie celé Slovensko - Magda a Miňo.jpg

Bábovka s vaječným likérom podľa Magdy

Príprava bábovky nie je náročná, takže ju zvládne aj začiatočník či amatérsky cukrár. Výsledok je však skutočne famózny.

Na cesto budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilky
  • 200 ml oleja
  • 200 ml vaječného likéru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g zemiakového škrobu
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g čerstvých malín

Na ganache si pripravte:

  • 150 g tmavej čokolády
  • 120 ml šľahačky

Postup:

  1. V miske vyšľahajte vajcia, cukor a vanilku.
  2. Do hmoty pomaličky pridávajte olej a likér.
  3. V druhej nádobe premiešajte múku, škrob a prášok do pečiva. Túto zmes potom vsypte cez sitko k vajíčkovej hmote.
  4. Umyté maliny posypte múkou a jemne pridajte do cesta.
  5. Takto pripravené cesto nalejte do vymastenej formy a dajte piecť do trúby vyhriatej na 160 – 170 stupňov. Bábovku pečte asi 45 minút.
  6. Vychladenú bábovku vyberte z formy, polejte čokoládovým ganache a nakoniec ozdobte malinami.

vajecna-babovka-s-likerom.jpg

Dobrú chuť!



25 50 75 90
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia