Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Čarovná cesta z rozprávky do rozprávky s trpkosladkým koncom
Čarovná cesta z rozprávky do rozprávky s trpkosladkým koncom

Čarovná cesta z rozprávky do rozprávky s trpkosladkým koncom

To bola ale párty! Detská oslava v podaní súťažiacich nemohla dopadnúť lepšie. Pripomeňte si, čo sa sa stalo v Pečie celé Slovensko 2.

Štvrtá epizóda Pečie celé Slovensko 2 spôsobila výbuch detskej radosti. Postarala sa o to desiatka súťažiacich, ktorí svojimi výtvormi vykúzlili tie najsladšie dezerty na párty pre deti. Veď aj oni boli kedysi deťmi, preto sa do bezstarostných čias sa radi vrátli.

Úspech sa dostavil nielen v podobe nádherných cukrárskych výtvorov, ale aj v číslach sledovanosti. Pečie celé Slovensko 2 s časťou Detská oslava sledovalo viac ako 500-tisíc divákov. Ďakujeme!

Čo sa odohralo v štvrtom kole najsladšej šou?

Kúzelné cupcakey

Prvou výzvou pre pekárov a pekárky boli cupcakey - mini koláčiky s krémom dozdobené detskou témou. Nechýbali cupcakey so zvieratkami, cukrárka Janka vytvorila roztomilé sovičky na konári a cukrárka Milka zase dovolenkujúce žabky.

Kúzla a čary sa diali na stole cukrára Ďoďa, ktorý vyčaroval cupcakey ako vystrihnuté z príbehu o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

Hrdinom na detskej párty by bol zaručene cukrár Tomáš vďaka dúhovým cupcakeom s motívom superhrdinov.

Milo strašidelné mini koláčiky pripravili pekárky Lenka a Zuzka a Tánička servírovala cupcakey v štýle morského sveta.

Pre chlapcov vytvorili cupcakey pekárka Anči na oslavu pre malého futbalistu a pekár Marián zase cupcakey s dopravnými značkami.

Pre všetky dievčatká víly venovala cupcakey pekárka Lucia, svoje výtvory dozdobila kvetmi a motýlikmi.

Moderátori a porotkyne pri hodnotení technickej výzvy.jpg

Namáčať alebo oblievať?

Technická výzva od porotkyne Petry v podobe donutov priniesla opäť dilemu. Štvorfarebná poleva, ktorá mala zdobiť chrumkavé a ľahučké donuty, rozdelila súťažiacich na dva tábory. Úspešnejší boli tí, ktorí podľa zadania v recepte, donuty namáčali.

Kľúčovou bola aj teplota oleja, v ktorej mali súťažiaci vyprážať donuty. Najlepšie sa s výzvou popasovala cukrárka Tánička.

A je to! a ďalšie rozprávkové torty

Čin-čin, Včielka Maja, Soľ nad zlato, Leví kráľ, Shrek, Nemo, Dračia hora, Peter Pann, Pat a Mat i Šmolkovia – v stane v Bernolákove ožilo desať nádherných rozprávok.

Špecialitou na každej rozprávkovej torte boli ručne modelované figúrky, ktoré boli pre mnohých súťažiacich prvou skúsenosťou s modelovaním. Slová chvály vohnali slzy dojatia do očí Janke i Zuzke.

Porotkyne Jožka a Petra však boli so všetkými výtvormi nad mieru spokojné a rozhodovanie o víťazovi 4. epizódy nemali ľahké.

Porotkyne a Juraj Bača pri rozprávkových tortách.jpg

Pekárkou týždňa sa nakoniec stala Tánička aj vďaka 3D torte domčeka pre Šmoulinku. Čierny Peter padol na pekára Mariána, ktorého pekárska rozprávka sa skončila.

Celú epizódu si môžete pozrieť až 30 dní v online archíve RTVS. Ďalší diel najsladšej šou RTVS môžete sledovať v nedešu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk alebo v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Tánička pekárkou týždňa s porotkyňami.jpg Cukrárka Milka pri rozprávkovej torte.jpg Pekári Ďoďo a Tomáš.jpg Lenka a Lucka v Pečie celé Slovensko 2.jpg Pekárka Zuzka pri rozprávkovej torte.jpg Pekári v štvrtej epizóde Pečie celé Slovensko 2.jpg Pekári Marián a Janka.jpg Porotkyne a moderátori pri Anči.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia