Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Dobroty ako od babičky a vôňa z jarmokov. Čo sa stalo v 5. epizóde?
Dobroty ako od babičky a vôňa z jarmokov. Čo sa stalo v 5. epizóde?

Dobroty ako od babičky a vôňa z jarmokov. Čo sa stalo v 5. epizóde?

Po piatej epizóde Pečie celé Slovensko 2 pokračuje ďalej 8 pekárov. Pripomeňte si, čo sa udialo v kole s témou Od babičky.

Nedeľné večery patria najsladšej šou RTVS - Pečie celé Slovensko 2. Dôkazom sú opať skvelé čísla sledovanosti.

Piata epizóda sa tešila opäť veľkému diváckemu záujmu, keď si ju pozrelo vyše 460-tisíc divákov. Relácia bola už piaty týždeň lídrom nedeľného primetime a zároveň sa stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Ďakujeme!

S témou Od babičky sa pekári a pekárky vyhrali a v stane to voňalo ako na prázdninách či na jarmoku. Čo všetko piekli a ako sa im darilo?

Pirohy na osem spôsobov

Osobnou výzvou pre deviatich pekárov boli pirohy. Pečené, varené, smažené, na sladko či na slano.

Každá porcia mala mať aj omáčku či dip a v stane to opäť hýrilo chuťami a farbami. Pekár Ďoďo stavil na typické východniarske pirohy so zemiakmi a pridal k nim vychodniarsku pochúťku v podobe hubovej máčanky.

Pekárka Tánička "zakamuflovala" do cesta špenát a pirohy naplnila zmesou z lososa. Jej lodičky doplávali úspešne do prístavu spokojnosti porotkýň.

Pekárka Janka vytiahla exotickú kartu a pred porotkyne Jožku a Petru naservírovala pirohy s kôprovo-tvarohovou plnkou s čili a šípkovou omáčkou.

Tomáš pripravil letné pirohy s rebarborovo jahodovou plnkou, ktoré doplnil citrónovou špumou (espumou - ochutenou šľahačkou).

Nasladko predviedli pirohové kreácie Lenka s pečenými pirohami s marhuľami a strúhankou a Anči s bielym makom.

Typické slovenské pirohy s mletým mäsom a slaninkou uložila na kapustovú perinku Lucka a Milka podávala falošnú plenú papriku v pirohovou ceste s paradajkovou omáčkou. Zuzka zase pripravila hubové pirohy s holandskou omáčkou.

Škvarkové pagáče

Lístkovanie také, že by sa z pagáča dalo čítať ako z knihy, lesklé na porchu vďaka rovnomernému potretiu vajíčkom a chrumkavé. Také mali byť oškvarkové pagáče, ktoré boli tajnou technickou výzvou.

Opäť raz jeden recept s jednotným technologickým postupom priniesol 9 rôznych pagáčov. Najlepšie sa s výzvou popasovala pekárka Lucia.

Z jej úspechu sa tešila porotkyňa Jožka, ktorá ocenila, že sa Lucii začalo dariť aj v technickej výzve.

Medovníkové kreácie

Kreatívnou výzvou boli medovníky bohato zdobené bielkovou polevou. Za štyri hodiny vykúzlili pekári a pekárky ozajstné umelecké diela.

"Si výborná v chutiach," odkázala porotkyňa Petra pekárke Zuzke, keď ochutnala jej hviezdneho koníka s marhuľovou broskyňovžým džemom.

"Je to tvoja najlepšia práca," pochválila zase pekárku Lenku, ktorej veľkonočný veniec na ozdobnom stojane vyrazil dych.

Vyšívaný obraz od Anči, pohľadnica s kvetmi pre maminu od Táničky, či srdiečko pre setru od Lucie patrili k top medovníkom.

Piate kolo však bolo posledným pre pekárku Milku. Hoc všetkým pomáhala s prekladaním cesta na pagáče a aj počas celej šou rozdávala dobre mienené "mamičkovské" rady, svoju púť v šou Pečie celé Slovensko 2 ukončila.

Pekárkou týždňa sa znova stala Lucia.

Celú epizódu si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v online archíve RTVS.

Už v nedeľu o 20:30 hod sledujte na Jednotke ďalší diel Pečie celé Slovensko 2, nájdete ho aj online na webe rtvs.sk, aj v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Moderátori ochutnávajú Ďoďove pirohy.jpg Moderátori pri Lucke.jpg Porotkyne a moderátori pri Lenke.jpg Moderátori v piatej epizóde Pečie celé Slovensko 2.jpg Porotkyne a moderátori pri Janke.jpg Porotkyne sa tešia z Lenkinho mdeovníka.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia