Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Keď sa stan zmenil na voňavú čokoládovňu a kytice sa dali jesť
Keď sa stan zmenil na voňavú čokoládovňu a kytice sa dali jesť

Keď sa stan zmenil na voňavú čokoládovňu a kytice sa dali jesť

Pripomeňte si, čo sladké sa odohralo v šiestej epizóde Pečie celé Slovensko 2.

Jedni ju milujú, druhí nenávidia. Pred osmičkou amatérskych pekárov a pekárok stala ako veľká výzva: jej veličenstvo čokoláda.

Šieste kolo najsladšej šou RTVS bolo zasvätené tejto pochúťke, s ktorou museli pracovať v rukavičkách.

Ako dopadli jednotlivé čokoládové výzvy v druhej sérii Pečie celé Slovensko?

Ako v prestížnej čokoládovni

Osobná výzva v podobe čokoládovej bonboniéry opäť odhalila nielen zručnosti pekárov, ale aj niečo z ich súkromia.

Každý totiž svoju ručne robenú bonboniéru venoval sebe blízkej téme. V bonboniére museli byť podľa zadaní porotkýň rôzne druhy bonbónov, praliniek či truffles s plnkami a súťažiaci mali pripraviť 20 sladkých kúskov.

Pekárka Zuzka venovala bonboniéru všetkým bosorkám. Do bonbónov ukryla nezvyčajnú chrumkavú mätovo – quinoovú plnku, pekanové praliné s whisky a griotkový kaviár. Magické, čo poviete?

Pekárka Anči opäť stavila na zdravšiu verziu výzvy. Jej pralinky mali vďaka levandule, zázvorovému shotu a kurkumy liečivú moc. Na jednej strane mali pomocou levandule upokojiť a vďaka zázvoru a kurkume posilniť imunitu. Porotkyne nešetrili chválou a Anči im celú bonboniéru venovala.

Tomáš sa pohral s pálivou chuťou a do bonboniéry na Valentína ukryl bonbóny s mletým čili aj údenou paprikou.

Ďoďo si zaspomínal na svoju svadbu a pripravil bonboniéru ako darček pre svadobčanov aj s odkazom od neho a jeho manželky Kristínky.

Svadobná škatuľka ukrývala pralinky s levanduľou, malinové aj makovo-višňové kúsky, nechýbali ani truffles s mascarpone a malinovým likérom.

Pekárka Janka do elegantnej pánskej bonboniéry vykúzlila farebné bonbóny s kandizovaným pomarančom a mandľami a truffles.

Template::Toolkit plugin error - Can't locate Mojo/DOM.pm in @INC (you may need to install the Mojo::DOM module) (@INC contains: /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/_addons /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/.libs /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/_addons /srv/Cyclone3/!rtvs.sk/.libs /srv/Cyclone3/_overlays/10-local/_addons /srv/Cyclone3/_overlays/10-local/.libs /srv/Cyclone3/_overlays/01-obsolete/_addons /srv/Cyclone3/_overlays/01-obsolete/.libs /srv/Cyclone3/_addons /srv/Cyclone3/_addons /srv/Cyclone3/.core/.libs /etc/perl /usr/local/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.30.0 /usr/local/share/perl/5.30.0 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl5/5.30 /usr/share/perl5 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl/5.30 /usr/share/perl/5.30 /usr/local/lib/site_perl /usr/lib/x86_64-linux-gnu/perl-base) at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugin/DOM.pm line 10. BEGIN failed--compilation aborted at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugin/DOM.pm line 10. Compilation failed in require at /srv/Cyclone3/.core/.libs/Template/Plugins.pm line 206.

Lenka v nežných pralinkách pre najlepšiu kamarátku spojila chute rafaella, piňa colady a pistáciovo-malinovú.

Šperkovničku plnú sladkých bonbónov postavila pred porotkyne pekárka Lucka . Chutné čokoládové šperky mali chuť kávy s rumom a jahôd s ginom.

Tánička sa pri bonboniére vybrala cestou nezvyčajných chutí, jednou z nich bola zaručene gorgonzola v spojení s bielou čokoládou a vlašskými orechami.

Doplnila ich truffles s pistáciami a malinami a čučoriedkovými cheesecakeom.

Desať kúskov Sacherovej torty

Nielen počet kúskov, na ktoré mala byť nakrájaná ikonická Sacherova torta , potrápil súťažiacich. Pekári si mali vyrobiť vlastný džem a takisto aj čokoládové pečate s logom Pečie celé Slovensko.

Rovnomerné rozrezanie, správne upečený korpus, dokonalé čokoládou potretá torta s bezchybnými pečaťami sa najviac podarila pekárke Táničke.

Kytice plné chutí

Sladkou a veľkolepou bodkou za šiestym kolom boli ovocné kytice nielen s čokoládovou chuťou.

Jesenná kytica od Ďoďa obsahovala napríklad orieškové štafetky, Tomášova slnečnicová zase melón a broskyne. Pekárka Zuzka vyrobila z odpaľovaného cesta jelenčekov a zo sušienok s javorovým sirupom lesné zvieratká.

Lucka vykreovala dinosurie hniezdo s množstvom malých prahistorických tvorov. Tánina kytica s donutkami a jpusinkami v tvare jednorožcových rohov hrala pastelovými farbami, nechýbali v nej ani lízanky.

Anči svoju kyticu vytvorila pre otca a naaranžovala do nej cookies, cupcakes aj jahody vo figovej poleve.

Lenka kyticu poňala ako vianočný stromček ozdobený makrónkami, cakepopsami a ryžovým jedlým papierom.

Najkrajšou kyticou, ktorej pompéznosť ocenili porotkyne, bola jubilejná zlatobiela kytica od pekárky Janky, ktorú venovala svojim rodičom k 40. výročiu svadby.

V elegantnej kytici s názvom Pozlátená kráska schovala čokoládové brownies, linecké koláčiky, jahody a kokos.

Jankina kytica, ako aj vydarená Sacherova torta a bonboniéra jej priniesli zaslúžene titul pekárky týždňa, ktorý nečakala a od dojatia sa až roztriasla.

Čokoládové kolo bolo posledným pre pekárku Zuzku.

25 50 75 90

Galéria

Ďoďo, Janka a Lucka v šiestej epizóde Pečie celé Slovensko 2 Ďoďo a Tánička v šiestej epizóde Pečie celé Slovensko 2 Jedlé kytice, moderátori a porotkyne Lenka, Lucka a Tomáš pomáhajú pri jedlej kytici Moderátori a Zuzka v Pečie celé Slovensko 2 Objatia súťažiacich v Pečie celé Slovensko 2 Poctivé čítanie receptov v Pečie celé Slovensko 2 Porotkyne s Anči a Jurajom v Pečie celé Slovensko 2
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia