Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Sme za polovicou pečenia! Čo sa stalo v siedmej časti?
Sme za polovicou pečenia! Čo sa stalo v siedmej časti?

Sme za polovicou pečenia! Čo sa stalo v siedmej časti?

V najsladšej šou RTVS pokračuje už len polovica súťažiacich. Pripomeňte si, ako sa im darilo v kole venovanom pečivu.

Ani sme sa nenazdali a už sú pred nami posledné štyri časti druhej série Pečie celé Slovensko. Do ďalších kôl postupujú už len šiesti najlepší amatérski pekári.

Na ostatné, siedme kolo však mnohí budú spomínať ešte dlho. Ich pekárske zručnosti totiž poriadne preverili výzvy spojené s pečivom. To však nič nemení na to, že šou je stále divácky najobľúbenejším programom nedeľného večera.

Pečie celé Slovensko 2 pozrelo takmer 560-tisíc divákov. Ďakujeme!

Slané lístkové rolády

Kameňom úrazu sa v kole venovanom pečivo stala pre súťažiacich hneď prvá osobná výzva. V nej mali upiecť slanú roládu z ručne pripraveného lístkového cesta.

Snaha o prípravu cesta s poctivým lístkovaním ako aj kreativita pri voľbe chutí plnky sa súťažiacim uprieť nedala.

Ich lístkové rolády hrali rozmanitými kombináciami a farbami, avšak nikomu zo siedmych statočných pekárov sa nepodarilo roládu dopiecť.

Porotkyne preto hodnotili ich príchute. U pekárky Anči pochválili zdobenie s figami v kombinácii s píniovými orieškami a tromi druhmi syra, u pekárky Janky ich oslovila zemiaková plnka s údeným lososom a kôprom.

Pekár Ďoďo im vo svojej chlapskej roláde ulahodil spojením kuracieho mäsa, sušených paradajok a syra chedar. Slová chvály zneli na jeho adresu vďaka dipu zo slaniny, proscuitta a pečeného cesnaku.

V lístkovej roláde od Lenky porotkyniam zavoňal ručne zberaný medvedí cesnak, ktorý sa snúbil so schwarzwaldskou šunkou a vlašskými orechmi.

„Zjedla by som ho aj ako dieťa,“ znelo hodnotenie porotkyne Petry na adresu slano-kelovho závinu od pekárky Lucie. Kel povýšila na pochúťku vďaka kombinácii so slaninou, šunkou, mrkvou a kyslou smotanou.

Pekárka Tánička postavila pred porotkyne svoju verziu známej pochúťky Wellington. Roládu naplnila morčacím mäsom, mandarínkami, so sušenými hubami a vínom marsala.

Srdcia porotkýň si zase pekár Tomáš chcel získať brynzovo-slaninou roládou so srdiečkovými otvormi, v plnke ukryl aj jemný tvaroh a osviežil ju jarnou cibuľkou.

Rožky – jeden ako druhý

Moderátori a porotkyne pri hodnotení rožkov.jpg

Technická výzva, ako už býva zvykom, opäť priniesla jeden recept s presným technologickým postupom, avšak 7 rôznych výsledkov v podobe rožkov.

Recept od porotkyne Jožky priniesol vôňu rána ako z pravej pekárne a porotkyne sa napokon zhodli, že najlepšie ich upiekla pekárka Tánička.

Kysnuté zážitky

Poriadna výzva prišla na záver siedmeho kola – z kysnutého cesta mali pekári vytvoriť svoj zážitok, ktorý mal byť 3D a mal mať plnku. V stane to zavoňalo vianočkovým, brioškovým cestom či škoricovými slimákmi, nechýbali ani foccacie či lokše.

Vďaka Anči sme sa preniesli na gazdovský dvor jej starých rodičov, Janka zase ukázala, ako u nich v rodine slávia Veľkú noc. Ďoďo si zaspomínal na hubačku so svojou starou mamou, ktorá ho pri pečení mnoho naučila.

Láska bez slov, ktorú venovala pekárka Lenka všetkým nepočujúcim, sa pred porotkyne dostala aj s Lenkiným láskyplným predstavením práve v posunkovej reči.

Morské karety, pri ktorých liahnutí bola pekárka Lucka s rodinou, dostali sladkú podobu a potešili porotkyne.

Prepelica ako živá od pekárky Táničky ohúrila porotkyne a ukryla pod seba aj farebné vajíčka, o ktorých si Tánička ako malá myslela, že sa z nich vyliahnu farebné kuriatka. Tomášov farebný glóbus zase ukázal, že jeho najväčším zážitkom pre neho je cestovanie.

Po dopečení sa najviac tešila práve Tánička, ktorá sa znova stala pekárkou týždňa. Čierny Peter padol na usmiatu Lenku.

Celú epizódu si môžete pozrieť v online archíve RTVS bez reklám a zadarmo.

25 50 75 90

Galéria

Lenka a moderátori.jpg Ďoďo a jeho kysnutý zážitok.jpg Moderátori pri Janke a ďoďovi.jpg Pekárky Anči a Tánička.jpg Porotkyne, Milan a Tomáš.jpg Sedem statočných pekárov.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia