Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Kúzla, mágia a Ďodovi anjeli. Štvrťfinále plné ilúzií je za nami
Kúzla, mágia a Ďodovi anjeli. Štvrťfinále plné ilúzií je za nami

Kúzla, mágia a Ďodovi anjeli. Štvrťfinále plné ilúzií je za nami

Čo sa udialo počas štvrťfinále plného chutí a prekvapení?

Už len dve časti Pečie celé Slovensko 2 a dozvieme sa meno novej Majsterky pekárky. Po štvrťfinálovom kole plnom ilúzií skončil pred bránami semifinále posledný muž v hre - pekár Ďoďo.

V šou pokračujú už len štyri pekárky - Ďoďovi anjeli - Lucka, Janka, Tánička a Anči. Pripomeňme si, čo sa udialo počas 9. kola najsladšej šou RTVS.

Zrkadielko, zrkadielko, povedzže mi, kto má najkrajší mono dezert?

Prvou, osobnou výzvou boli moderné mono dezerty s efektnou zrkadlovou polevou. Súťažiaci spravili hotové zázraky a porotkyniam vykúzlili skvostné výtvory.

Hrušky ako naozajstvé predložila pred porotkyne pekárka Anči. V realisticky vyzerajúcich hruškách ukryla hruškové želé a hruškovú ganache. Nechýbala ani glazúra s bielou čokoládou a pri hodnotení slová plné chvály od porotkýň Jožky a Petry.

Dojatá pekárka Anči pri porotkyniach

Ako na obláčiku sa porotkyne zase cítili pri pekárke Janke - jej pomarančové obláčiky s čokoládovým mousse a pomarančovým pudingom ich zdvihli do chuťového neba.

Všade samé černice - ale aké vyladené! To charakterizovalo mono dezert od pekára Ďoďa. Jeho Violet očaril skvelými chuťami.

Luckine exotické vajíčka síce prezentáciu neustáli, avšak ich chuť s yuzu, marakujovým a mangovým pyré presvedčili porotkyne.

Najkrajšie srdiečka v stane mala pekárka Tánička, ktorá mono dezerty vytvorila z čokoládového korpusu so slaným karamelom, tekutej čokolády a peny z lieskovcov.

Technická výzva šťastia

Netradičná technická výzva v podobe koláčikov šťastia priniesla do stanu horúce chvíle pre súťažiacich. Lámali si hlavu s ich prípravou, pálili prsty pri ich skladaní a zabávali sa pri písaní odkazov pre porotkyne.

Nazdobené koláčiky priniesli šťastie pekárke Táničke, ktorá zvládla technickú výzvu na výbornú.

Moderátori a porotkyne pri tortách v deviatom kole

Výkony ako od profesionálnych pekárov

Kreatívna výzva a jej výsledky vyrazili dych. Pekári vytvorili hodnoverné verzie jedál, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani profesionálni cukrári.

3D torta v podobe syra ementálu aj myškami degustátorkami potešila porotkyne  - jej autorkou bola pekárka Anička.

Miska ázijských rezancov s levitujúcimi paličkami a koláčikmi šťastia patrila zase pekárke Lucke.

Veľký zmrzlinový pohár s tromi druhmi zmrzlín, kornútkom a polevou zase vykúzlila pekárka Tánička.

Pekár Ďoďo vytvoril svoje obľúbené jedlá - slovenské korýtko bolo plné pirohov, šúľancov aj pareničiek.

Vrcholom kreatívnej výzvy bolo pečené prasiatko s oblohou od pekárky Janky, pri ktorom padli sánky porotkyniam aj moderátorom. Jankina prasiatková prvotina jej priniesla titul Pekárka týždňa.

25 50 75 90

Galéria

Moderátor Juraj sa pripravuje na kúzlo pri Ďoďovi, Anči a Milanovi Moderátori a porotkyne pred zadaním technickej výzvy.jpg Dojatá pekárka Anči pri porotkyniach Pekárka Janka, porotkyne a moderátor Milan Porotkyne, Lucka a Milan Pekárka Tánička a porotkyne
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia