Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Zelený štvrtok so špenátovou bublaninou, ktorú zvládne každý
Zelený štvrtok so špenátovou bublaninou, ktorú zvládne každý

Zelený štvrtok so špenátovou bublaninou, ktorú zvládne každý

Jednoduchý hrnčekový recept na Veľkú noc si pripravil pekár Marek z Pečie celé Slovensko 2.

Ak vám ešte nejaký koláč na Veľkú noc chýba, skúste tento ľahký od pekára Mareka z druhej série najsladšej šou RTVS.

Ako tvrdí svojský pekár, dokáže ho pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy nepiekol.

Recept na špenátovo-višňovú bublaninu

Suroviny

  • 2 HR polohrubej múky
  • 1 HR cukru
  • 1 HR špenátovej pasty
  • 3 vajcia
  • 1/5 HR oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • vanilkovú esenciu, štipku soli
  • 250 g mrazených višní

Špenátová bublanina.jpg

Postup

  1. Zmiešame spolu všetky suché suroviny tak, aby kypriaci prášok do pečiva bol rovnomerne v celej zmesi.
  2. Postupne pridávame vajcia, zamiešame ich (kto chce, môže si osobitne vymiešať sneh z bielkov).
  3. Pridáme mokré suroviny a poriadne premiešame, kým nevznikne jednoliata zmes.
  4. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech, posypeme višňami a dáme do predhriatej rúry piecť na 160 stupňov cca 30 minút. Či je bublanina upečená, zistíte pomocou špajdle.

Viac veľkonočných inšpirácií prinesie veľkonočný špeciál Pečie celé Slovensko už v nedeľu o 20:10 hod na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia