Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Ešte nemáte darček ku Dňu matiek? Tieto maškrty máte hotové do hodiny
Ešte nemáte darček ku Dňu matiek? Tieto maškrty máte hotové do hodiny

Ešte nemáte darček ku Dňu matiek? Tieto maškrty máte hotové do hodiny

Chcete mame darovať niečo špeciálne, no zostáva vám málo času? Tieto dezerty zvládnete ešte dnes.

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám, mamkám, maminkám a mamičkám. V tento deň (ako aj v každý iný) si pripomíname, aké dôležité miesto majú v našich životoch a srdciach.

14. máj je preto ideálny na to, aby ste aj vy potešili vašu mamu. A to napríklad prostredníctvom sladkého prekvapenia. Prinášame vám tipy na jednoduché, no lahodné dezerty, ktoré zvládne každý.

1. Cheesecake s bielou čokoládou

Tento famózny dezert podľa Majsterky pekárky Lucky mal obrovský úspech už na Valentína. Lahodná krémová torta ozdobená ovocím a bielou čokoládou chutí fantasticky a jej príprava nie je vôbec náročná.

Ak vaša mamička patrí k milovníčkam tradičných dezertov s jemnou chuťou, tento recept dnes musíte vyskúšať. Celý postup nájdete v tomto článku.

Srdiečkový cheesecake od Lucky.jpg

2. Tradičné slonie slzy

Chcete mamu potešiť niečím tradičným, chutným a so štipkou nostalgie? Potom jej pripravte retro dezert, ktorý zvládnete ľavou-zadnou. Slonie slzy nie sú náročné na prípravu, no ich chuť je skutočne znamenitá.

Na čokoládovo-banánovom dezerte s orechovou plnkou si pochutí nielen mamička, ale aj zvyšok rodiny. Celý recept na slonie slzy nájdete tu.

slonia-slza.jpg

3. Ovocná želé torta

Hoci to vonku vyzerá všelijako, leto je za rohom. Čo tak prekvapiť milovanú mamku ľahkou letnou tortou s vôňou ovocia?

Želatínová torta je rýchla a vďaka kombinácii smotanovej plnky a čerstvého ovocia chutí vynikajúco. Privolajte leto a potešte mamu sviežim letným dezertom. Celý recept si môžete prečítať tu.

Alenka, želatínová torta s ovocím.jpg

4. Likérová bábovka

Existuje azda väčšia nedeľná klasika než čerstvá bábovka? Ak sa budete držať receptu Magdy z Pečie celé Slovensko, chuťové poháriky vaše mamičky budú šťastím bez seba.

Tento recept je totiž ozvláštnený o vaječný likér a maliny. Verte, že jeden kúsok mamke rozhodne stačiť nebude. Celý recept na čokoládovú bábovku s vaječným likérom nájdete tu.

vajecna-babovka-s-likerom.jpg

5. Tiramisu

Ak aj vaša mamička miluje vôňu čerstvej kávy, potom ju domácim tiramisu celkom iste potešíte. Navyše, tiramisu podľa Domi z druhej série Pečie celé Slovensko je nielen chutné, ale aj štýlové.

Dezert podávaný v pohároch na stopke máte pripravený behom chvíle, no na výsledku to rozhodne nie je poznať. Celý recept nájdete tu.

pcs2-ep2-osobna-domi.jpg

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia