Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Zmrzlina v chladnom počasí? V Pečie celé Slovensko ukážeme, s čím ju v zime kombinovať

Máte doma malých maškrtníkov? Potešte ich domácou zmrzlinou.

Zmrzlina v chladnom počasí? V Pečie celé Slovensko ukážeme, s čím ju v zime kombinovať

I keď sa k zimnému a predvianočnému počasiu hodí skôr teplý čaj a deka, v šou Pečie celé Slovensko sme priniesli kúsok leta. V detskom kole pripravili finalisti najobľúbenejšiu pochúťku malých, ale aj veľkých – zmrzlinu.

Ak ste trochu otužilí alebo si chcete pripraviť letnú náladu uprostred jesenných dní, prinášame vám recept. Domácu zmrzlinu si môžete dopriať predsa aj v kombinácii s horúcim ovocím.

Čo potrebujeme?

85 g cukor kryštálový
52 g žĺtky
225 g mlieko plnotučné
125 g smotana 35 %
1 ks vanilkový struk
Modrá farba spirulina – podľa potreby
50 g čučoriedky na dozdobenie

Ako na to?

Začneme tým, že smotanu zohrejeme na 80 °C, následne odstavíme a za stáleho miešania pridáme žĺtky. Túto zmes vlejeme do mlieka s cukrom a opäť za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme len krátko, a potom zmes precedíme.

Do ešte horúcej zmesi primiešame naškrabaný vanilkový struk a necháme vychladnúť. Keď je zmes studená, prelejeme ju do zmrzlinového stroja a spustíme program na zmrzlinu (Ice cream). Počas zmrazovania pridáme modrú farbu, ktorá dodá zmrzline krásnu farbu.

Hotovú zmrzlinu preložíme do servírovacej nádoby, posypeme čučoriedkami a necháme ešte 10 minút zmraziť, aby mala správnu konzistenciu.

Dobrú chuť!

25 50 75 90