Súťažiaci Dávid opustil šou Pečie celé Slovensko v ôsmom kole. Na druhý deň zavítal do Dámskeho klubu, v ktorom si zaspomínal na svoje zážitky zo stanu a tiež odpovedal na otázky divákov. Okrem toho, prezradil aj niekoľko pekárskych tipov, s ktorými budú vaše koláče ešte lepšie.
Zachráňte zrazený krém
Ak sa vám pri príprave dezertu zrazí maslový krém, nemusíte ho vyhadzovať. Nič nie je stratené. Dajte krém nad parný kúpeľ a miešajte ho, kým sa opäť nespojí. Dosiahnete tak krásne hladkú konzistenciu.
Preosievate múku? Ak nie, robíte chybu.
Práca s múkou je pri príprave dezertov veľmi dôležitá, no máloktorý pekár jej venuje dostatok pozornosti. Ak múku dôkladne preosejete, váš koláčik bude omnoho nadýchanejší a chutnejší.
Vajíčka nechajte odstáť
Vajíčka si pred pečením vyberte z chladničky a nechajte ich chvíľku odstáť. Vajcia izbovej teploty sa šľahajú ľahšie, čo znamená jemnejšie piškóty aj lahodné krémy.
Pozor na horúci plech
A na záver jedna praktická rada. Tento tip znie jednoducho, ale je veľmi dôležitý. Dávid vie o tom svoje. „Stalo sa mi v súťaži, že som spálil stôl,“ priznáva Dávid. Neopakujte jeho chybu a pred vybratím horúceho plechu si vždy pripravte podložku alebo utierku.
Stačí zopár jednoduchých trikov a vaše koláče budú nielen chutnejšie, ale aj krajšie na pohľad. Možno vás prekvapí, aký veľký rozdiel dokáže spraviť pár drobných zmien.
25 50 75 90