Úvod Novinky Šport
Olympijské hry s RTVS exkluzívne na novom okruhu :ŠPORT
Olympijské hry s RTVS exkluzívne na novom okruhu :ŠPORT

Olympijské hry s RTVS exkluzívne na novom okruhu :ŠPORT

Televízne aj rozhlasové vysielanie zo zimných olympijských hier vysiela RTVS na novom televíznom okruhu :Šport. 

V piatok 4. februára sa otváracím ceremoniálom začnú zimné olympijské hry v Pekingu.

Olympiáda bude aj súčasťou rozhlasového vysielania Rádia Slovensko a športoví fanúšikovia nájdu všetky dôležité informácie vrátane priamych prenosov, aj na webe RTVS. Všetky priame prenosy reprezentantov Slovenska vysiela televízny kanál :ŠPORT.

Zimné olympijské hry sa začínajú netradične – len pol roka po letnej olympiáde, ktorá sa konala v Tokiu a bola najväčším televíznym projektom RTVS za posledných 20 rokov.

„Za štandardných okolností je časový úsek medzi letnou a zimnou olympiádou zhruba rok a pol. Teraz sme pre pandémiu v polročnom časovom odstupe. Dovysielali sme OH z Tokia a vrhli sme na prípravu novej športovej televíznej stanice, ktorú sa nám podarilo spustiť tesne pred Vianocami. Toho času je teda extrémne málo, ale samozrejme v hrubých rysoch sme boli na ZOH pripravení ešte pred Tokiom,“ povedal riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.

4_01022022_odchod_sportovcov_na_zoh_peking840134.jpg

Na rozdiel od letných hier bude RTVS ZOH z Pekingu vysielať z dvoch kontinentov.

„Priamo z Pekingu sa budeme hlásiť v skorých ranných časoch približne do poludnia. Následne štafetu preberie naše hlavné štúdio v Mlynskej doline. Všetky podstatné súťaže budeme komentovať priamo z dejiska olympiády,“ vysvetľuje Matej Hajko.

Kompletný olympijský program odvysiela RTVS výhradne na programovej službe :ŠPORT. Každodenné vysielanie sa začne vždy so štartom olympijských súťaží, medzi 3.00 a 4.00 slovenského času, skončí sa s ich koncom okolo 16.00 SEČ.

Nasledovať bude blok záznamov z najdôležitejších súťaží a každý deň v prime time o 20.15 h prinesie RTVS sumárne štúdio ZOH 2022 s pohľadom na to najdôležitejšie a najzaujímavejšie dianie z daného dňa, kombinované s vlastnými reportážami štábov RTVS priamo z dejiska ZOH 2022 v Pekingu.

Program bude doplnený aj o špeciálne formáty. Diváci sa môžu tešiť na pokračovanie seriálu dokumentov od renomovaného tvorcu Stana Ščepána Zlato, striebro, bronz.

Prvý diel podrobne zmapuje všetky medaily Anastazie Kuzminovej, druhý diel bude patriť veľkým medailovým prekvapeniam Radoslava Žideka (Turín 2006 - striebro v snoubordkrose) a tretí bude venovaný Pavlovi Hurajtovi (Vancouver 2010 – bronz v biatlonových pretekoch s hromadným štartom).

20223101_zoh_peking_media_02839758.jpg

RTVS odvysiela v premiére aj dokument o vystúpeniach slovenskej hokejovej reprezentácie v Lillehameri 1994, Turíne 2006 a Vancouveri 2010 pod názvom Slovensko: Hokej pod kruhmi.

Pokračovať bude aj úspešná relácia Citronáda, v ktorej bývalý slovenský hokejový reprezentant a v súčasnosti zabávač Richard Lintner glosuje aktuálne dianie uvoľnenou formou s hosťami známymi na Slovensku i v zahraničí. Zimné vydanie Olympijského festivalu sa bude konať v Tatrách a štvordňovému podujatiu sa RTVS bude venovať dvakrát denne v 10-minútových moderovaných blokoch.

Komentátorskú zostavu priamo v dejisku tvoria Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Marek Marušiak, Vladimír Genda a Tomáš Košec. Za komentátorský pult sa počas hokejových zápasov posadí aj Matej Hajko. Nebudú chýbať ani experti Boris Valábik (hokej) a Veronika Velez-Zuzulová (zjazdové lyžovanie).

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najmä slovenským športovcom sa budú venovať traja reportéri RTVS Barbora Žiačiková, Dominik Kríž a Ľubomír Ondráš. Hlavnými tvárami olympijského vysielania z bratislavské štúdia budú osvedčení moderátori Ľuboš Hlavena a Oľga Konečná.

Zimné olympijské hry budú výrazne rezonovať aj vo vysielaní Rádia Slovensko. RTVS posiela do Pekingu dvoch rozhlasových redaktorov - Matúša Čunderlíka a Svetlanu Barátovú.

V olympijskom vysielaní bude RTVS klásť dôraz na slovenskú výpravu. Pri skladbe programu uprednostní športy, v ktorých má Slovensko zastúpenie.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia