Úvod Novinky Šport
Toto je obrovský úspech, tak poďme si ho užiť, vravel po postupe Boris Valábik
Toto je obrovský úspech, tak poďme si ho užiť, vravel po postupe Boris Valábik

Toto je obrovský úspech, tak poďme si ho užiť, vravel po postupe Boris Valábik

Slovensko sa druhýkrát v ére samostatnosti dostalo na zimnej olympiáde do bojov o medaily.

Celé Slovensko prežíva obrovskú radosť. Naši hokejisti postúpili na ZOH v Pekingu do semifinále.

„Sme šťastní, sme dojatí a spokojní,“ zahlásil na začiatku hodnotenia zápasu Slovensko – USA, ktorý naši vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch, komentátor RTVS Pavol Gašpar.

„Je to veľká vec. Mňa ako bývalého hráča teší, že sme ukázali „tímovosť“ aj na striedačke, čo je pozitívom smerom do semifinále,“ doplnil ho Boris Valábik.

„Ale vieš čo, už toto je obrovský úspech, tak poďme si ho užiť,“ dodal s úsmevom expert RTVS.

Hráči cítili chvenie

Slovensko po postupe do semifinále na ZOH v Pekingu.

Následne sa k slovu dostali priamo z Pekingu aktéri zápasu, pričom z úst našich hráčov bola cítiť pokora i radosť z dosiahnutého výsledku.

„Je to super pocit. Chvejem sa vo vnútri, ale treba si udržať pokoj a pripraviť sa na ďalšieho súpera. Ešte máme totiž čo ukázať. Je toho v nás ešte viac,“ vravel po zápase Martin Marinčin.

A chvelo sa celé Slovensko, ktoré sa zobúdzalo do krásneho hokejového rána. A emócie cítil aj autor víťazného nájazdu Peter Cehlárik.

„Je to super pocit. Máme výbornú šancu ukázať svetu, kto sme. Som veľmi hrdý na celý tím,“ dodal náš útočník, ktorý zároveň poďakoval fanúšikom za to, že musia stávať tak skoro.

Rozhovor s Jurajom Slafkovským. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledné zápasy sa totiž začínali už o 5:10 nášho času, pričom v Číne je o sedem hodín viac.

„Dúfajme, že budeme opäť hrať o dvanástej, lebo to nám sedí. Aj keď nie našim fanúšikom doma, ale verím, že nám budú opäť fandiť,“ povedal strelec nášho víťazného nájazdu.

Výkony nášho tímu po rokoch opäť prekračujú športového ducha a po dlhom čase znova spájajú celú krajinu.

„Títo chalani pravdepodobne reprezentujú našu krajinu oveľa lepšie ako mnohí iní ľudia. Práve vďaka nim sa svet dozvie, kde Slovensko vôbec je. Takto sa má reprezentovať krajina,“ dodal na záver Boris Valábik.

Semifinále aj online s RTVS

Slovenskí hokejisti totiž ostanú na zimnej olympiáde v Pekingu až do jej konca. Semifinále sa hrá 18. februára proti Fínsku.

Aj preto nezabúdajte sledovať priame prenosy z ďalších zápasov olympijského turnaja. Výsledky a tabuľky nájdete zároveň na na našej stránke Zimná olympiáda.

Priamy prenos z nášho semifinálového duelu prinesieme opäť na stanici :ŠPORT a sledovať našich môžete aj online. Doteraz sme sledovali live všetky naše zápasy, vrátane toho posledného proti USA.

Okrem webu a televízie vysielame naživo zápasy našich hokejistov aj na Rádiu Slovensko.

Všetky podstatné informácie z olympiády i zákulisia hokejovej reprezentácie ponúkame v našich spravodajských reláciách Góly-body-sekundy či Športžurnál.

A sledovať hokej môžete aj prostredníctvom mobilnej aplikácie RTVS.

Tak fandite našim ďalej a držte palce v bojoch o medaily.

25 50 75 90

Galéria

Tomáš Jurčo v súboji s americkým hokesitom na ZOH v Pekingu. Craig Ramsay na striedačke Slovenska počas zápasu na ZOH v Pekingu. Slovensko sa teší z postupu do semifinále. Hokejisti Slovenska sa tešia z postupu do semifinále na ZOH v Pekingu. Juraj Slafkovský sa teší z gólu proti USA. Slovenská hokejová striedačka na ZOH v Pekingu.
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia