Úvod Novinky Šport
Juraj Slafkovský po postupe Slovenska: Wau, je to niečo neskutočné
Juraj Slafkovský po postupe Slovenska: Wau, je to niečo neskutočné

Juraj Slafkovský po postupe Slovenska: Wau, je to niečo neskutočné

Slovensku pomohol k výhre nad USA opäť náš najmladší útočník.

Juraj Slafkovský sa postaral o otvárací gól Slovenska v zápase proti USA. Súboj bol vyrovnaný celý zápas a napokon ho museli rozhodnúť až samostatné nájazdy.

V nich boli úspešnejší naši reprezentanti a Slovensko sa tak tešilo z postupu medzi štyri najlepšie tímy.

„Wau, je to niečo neskutočné, keď sa vám podarí vyhrať s takýmto silným súperom vo štvrťfinále. Zrazu hráme o medaily. Pred turnajom by to nikto nepovedal,“ hovoril pre Rádio Slovensko najmladší útočník našej reprezentácie.

Rodák z Košíc bol pritom po súboji s USA s piatimi gólmi najlepším strelcom turnaja. V 17 rokoch a na takom turnaji, niečo nevídané.

„Ani ja tomu neverím, ale jednoducho sa to deje a som za to rád. Verím, že to bude pokračovať. Budem sa snažiť najlepšie ako viem,“ pokračoval útočník s číslom 20.

Odkaz pre fanúšikov

Juraj Slafkovský oslavuje gól na ZOH v Pekingu.

Odhodlanie mladíka v našom tíme dopĺňa aj obrovské sebavedomie, ale aj dôvera vo vlastných spoluhráčov. Aj počas samostatných nájazdov totiž nepochyboval o úspechu nášho tímu.

„Priznám sa, že keď sme dali na 2:2, veril som, že hokejový pánbožko má pre nás aj tretí gól. Veril som, že to dáme,“ pokračoval plný emócií Juraj Slafkovský.

Rozhovor s Jurajom Slafkovským. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V semifinále sa napokon Slovensko stretne s Fínskom, ktorému na začiatku turnaja podľahli 2:6.

Následne prišla prehra so Švédmi 1:4. A vtedy málokto čakal, že sa môžu naši hokejisti zomknúť a postúpiť medzi štyri najlepšie tímy sveta.

„Snáď nás už budú mať radi, aj po náhodne prehratých zápasoch. A nebudú nás odpisovať, lebo hokej je šport, kde sa zo sekundy na sekundu môže všetko otočiť.

„Doma nás po tých prvých dvoch zápasoch veľa ľudí odpisovalo, ale opak je pravdou. A my ideme do semifinále. To je sen,“ dodal na záver Juraj Slafkovský.

Sledujte hokej s RTVS online

Hokejový turnaj teda pokračuje a RTVS bude pri tom. Priamy prenos zo semifinálového zápasu s Fínskom budeme vysielať opäť na stanici :ŠPORT, ako aj online. Štúdio začína už o 04:55 hod.

Semifinále:

  • čas: 05:10 SEČ
  • dátum: 18. február (piatok)
  • miesto: National Indoor Stadium
  • TV prenos: :ŠPORT
  • Live stream: web rtvs.sk
  • Rozhlas: Rádio Slovensko

Zapas našich hokejistov prinesieme aj v živom vysielaní Rádia Slovensko. O hokej neprídete ani na cestách. Stačí si stiahnuť našu novú mobilnú aplikáciu, kde nájdete live vysielanie všetkých našich programov.

Všetky podstatné informácie z olympiády i zákulisia hokejovej reprezentácie ponúkame v našich spravodajských reláciách Góly-body-sekundy či Športžurnál.

Zaujímavosti, výsledky štatistiky z olympiády nájdete na našej podstránke Zimná olympiáda 2022.

Tak fandite našim ďalej a držte palce v bojoch o medaily. 25 50 75 90
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia