Úvod Novinky Šport
Petra Vlhová sa po úspešnej olympiáde sústredí na nový cieľ
Petra Vlhová sa po úspešnej olympiáde sústredí na nový cieľ

Petra Vlhová sa po úspešnej olympiáde sústredí na nový cieľ

Splnila som si môj posledný sen v kariére, mám zlatú olympijskú medailu. Takto reagovala Petra Vlhová po pekinskom úspechu.

Hoci je Petra Vlhová olympijskou šampiónkou, momentálne myslí na nový cieľ.

„Chcem zabojovať o veľký glóbus,“ priznala v rozhovore pre RTVS.

„S mojím tímom sme blízko obhajoby a urobíme maximum, aby sme to zvládli. Čo, samozrejme, nie je isté. Máme však dobrú pozíciu,“ dodala naša pretekárka.

Tá sa zároveň priznala, že sa nebojí dávať si takéto ciele vopred a ešte k tomu verejne. Veď aj pred olympiádou otvorene hovorila, že chce získať medailu.

„Každý športovec by mal povedať, čo chce dosiahnuť. Ja sa nebojím povedať, čo chcem. Potom, čo príde, závisí od športovca, ako si to nastaví v hlave,“ dodala naša lyžiarka.

Priame prenosy s RTVS

Teraz sa teda sústredí na zisk druhého veľkého krištáľového glóbusu.

A šanca je naozaj veľká. Jej hlavná rivalka Mikaela Shiffrinová, má pred 26-ročnou Liptáčkou iba 17 bodov. Do konca ročníka pritom zostáva odjazdiť 10 pretekov.

Uvidíme teda, čo s oboma pretekárkami urobia vystúpenia na olympiáde. Vieme, že americká lyžiarka sa pod piatimi kruhmi trápila.

Poradie SP 2021/22

  1. Mikaela Shiffrinová 1026
  2. Petra Vlhová 1009
  3. Frederica Brigoneová 772

Sama zotrvala v dianí o týždeň dlhšie s cieľom získať olympijský kov. Avšak bezúspešne, čo sa jej stalo prvýkrát v kariére. Teraz sa už sústredí na prebiehajúcu sezónu.

Tá pokračuje už tento víkend v Crans Montana, kde sa konajú v sobotu a nedeľu preteky v zjazde.

Obe súťaže si budete môcť vychutnať aj v priamych prenosoch s RTVS. Na stanici :ŠPORT totiž prinesieme vystúpenie Petry Vlhovej v sobotu i nedeľu.

Kým sobotňajší prenos štartujeme od 10:00 hod., v nedeľu to bude už od 9:30 hod. Preteky našej lyžiarky a jej doterajší program a výsledky si môžete pozrieť aj v našom článku.

25 50 75 90

Galéria

29december2021_Vlhova_Lienz_Slalom_13832695.jpg Čína Peking ZOH2022 alpské lyžovanie Obrovský slalom Vlhová_TASR.jpg slovenská lyžiarka Petra Vlhová na ZOH2022 Peking_TASR.jpg 9februar2022_ZOH_Peking2022_Slalom_Vlhova_10842467.jpg
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia