Úvod Novinky Šport
V roku 2002 získali Slováci zlato. Toto je TOP 5 momentov
V roku 2002 získali Slováci zlato. Toto je TOP 5 momentov

V roku 2002 získali Slováci zlato. Toto je TOP 5 momentov

Pripomíname si dvadsať rokov od najväčšieho úspechu slovenského hokeja na majstrovstvách sveta.

V roku 2002 slovenskí hokejisti ovládli svetový šampionát v Göteborgu a stali sa majstrami sveta.

Vyberáme TOP 5 momentov.

Bondrov kontaktný gól

Vo štvrfinále prehrávala slovenská reprezentácia s Kanadou 0:2. Dôležitý moment nastal sekundu pred koncom druhej tretiny, keď Peter Bondra vsietil kontaktný gól po krásnej individuálnej akcii.

Radosť slovenských hokejistov po góle Petra Bondru na MS 2002.jpg

Zverenci Jána Filca napokon štvrťfinálový duel otočili a zvíťazili 3:2.

Šatanovo vyrovnanie

V semifinále boli Slováci na pokraji vypadnutia. 118 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času však dorazil puk do švédskej bránky kapitán Miroslav Šatan.

Gól Miroslava Šatana na MS 2002.jpg

Duel tak išiel do 10-minútového predĺženia.

Zázračný Lašákov zákrok

„Toto bolo šťastie alebo umenie? Páni moji, klobúk dolu. Ján Lašák teraz chytil nemožné,“ komentoval v priamom prenose Slovenskej televízie Miloš Kováč.

Ján Lašák a Miroslav Hlinka.jpg

Brankár Ján Lašák predviedol v prvej minúte semifinálového predĺženia neskutočný zákrok, keď ležal na chrbte, ale ešte stačil zasiahnuť ľavou rukou

Lintnerov nájazd

Nakoniec rozhodli samostatné nájazdy. Švédski hokejisti nepremenili ani jeden zo svojich štyroch pokusov. Za Slovensko skóroval v tretej sérii Žigmund Pálffy a vo štvrtej dostal Slovensko do finále Richard Lintner.

Radosť slovenských hokejistov po góle Richarda Lintnera na MS 2002.jpg

„Dáva gól. Sme vo finále, sme vo finále! Rusko - Slovensko, sobota 11. mája 2002 o 19.00, priamy prenos STV. Už teraz pozývam všetkých k obrazovkám. Kupujte nové televízory, objednávajte miesta v hostincoch, krčmách, kaviarňach, u svojich priateľov. Všetko bude pri televízoroch. Slovensko vyhráva a posiela Švédov do boja o tretie miesto,“ kričal komentátor Slovenskej televízie Stanislav Štefánik. 

Zlatý gól 

Slovenská hokejová reprezentácia vyhrávala vo finálovom stretnutí nad Ruskom 2:0 i 3:1. Rusi však dokázali vyrovnať na 3:3.

Gól Petra Bondru na MS 2002.jpg

V čase 58:20 rozhodol o držiteľovi zlatej medaily najlepší strelec turnaja Peter Bondra, na ktorého zakončenie nemal ruský brankár Sokolov nárok. 

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia