Úvod Novinky Šport
Boris Valábik: Slafkovský á la Gáborík? Voči nemu je to nefér
Boris Valábik: Slafkovský á la Gáborík? Voči nemu je to nefér

Boris Valábik: Slafkovský á la Gáborík? Voči nemu je to nefér

Slovenská vychádzajúca hviezda z Pekingu pobláznila Slovensko. Juraj Slafkovský však nebude hviezdou NHL pre góly.

Takýto pohľad má na 18-ročného mladíka expert RTVS Boris Valábik. Niekdajší profesionálny hráč si totiž myslí, že Juraj Slafkovský bude v budúcnosti žiadaný pre iné prednosti.

„Nemyslím, že Juro Slafkovský bude strelcom á la Marián Gáborík v NHL. To, že tam bude hrať, o tom dúfam, že nemusím pochybovať. On tam ale bude hrať kvôli iným veciam ako to, že bude najlepším strelcom svojho tímu. Má iné prednosti,“ povedal pre RTVS Valábik.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dlhoročný spolupracovník RTVS si však myslí, že Juraj Slafkovský svojimi výkonmi z olympiády ukázal, že vie dávať aj góly. „A to ho posunulo v draftovom rebríčku hore. Otvorili sa mu tak viac dvere do najlepšej ligy sveta,“ pokračuje Boris Valábik.

Fanúšikovia tak určte budú od Juraja Slafkovského chcieť góly. A najlepšie v každom zápase. Boris Valábik si myslí niečo iné.

„Očakávať od neho, že bude päťgólový strelec na majstrovstvách sveta, tak to nebude voči nemu fér,“ dodal na záver analytik RTVS, ktorý bude súčasťou komentátorského tímu pred MS v hokeji 2022.

MS v hokeji LIVE s RTVS

Celý šampionát uvidia diváci na prvýkrát na novom okruhu :ŠPORT. Hokejové duely našich budeme vysielať aj ONLINE prostredníctvom LIVE streamov.

Už teraz ste mohli sledovať prípravné súboje s Českom. Prípravu na MS uzavrú zverenci Craiga Ramsayho 5. a 7. mája, proti Nórsku , resp. Francúzsku . Vštky vysielame na stanici :ŠPORT, aj online.

MS v hokeji štartujú 13. mája a Slovensko hrá hneď v prvý deň proti Francúzom. Tak neprepínajte a sledujte hokej s RTVS .

25 50 75 90

Galéria

Juraj Slafkovský v zápase za Slovensko na ZOH v Pekingu 2022. Juraj Slafkovský v situácii pred bránkou. Juraj Slafkovský s bronzovou medailou po turnaji na zimnej olympiáde v Pekingu. Juraj Slafkovský s bronzovou medailou na ZOH 2022.jpg Slafkovsky_medaila_bronzova_olympiada_tasr.jpg Juraj Slafkovský s bronzovou medailou.jpg
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia