Úvod Novinky Šport
Podpísal zmluvu, potom ho vymenili. Hossa o trejde do Atlanty
Podpísal zmluvu, potom ho vymenili. Hossa o trejde do Atlanty

Podpísal zmluvu, potom ho vymenili. Hossa o trejde do Atlanty

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára bol hosťom v relácii Boris a Brambor.

Člen Hokejovej siene slávy Marián Hossa si v relácii Boris a Brambor, ktorú moderujú Boris Valábik a Marián Gáborík, zaspomínal na rok 2005 a trejd z Ottawy Senators do Atlanty Trashers.

„V Ottawe mi vypršal kontrakt. Mal som celkom slušné čísla na tú dobu. Prišiel čas, keď sme s agentom začali rokovať o novom kontrakte s Ottawou. Sa to dosť naťahovalo, čo ma prekvapilo.

Tak som si povedal, že asi budeme musieť ísť na arbitráž. Tam sa ukáže, ako ma ohodnotia,“ povedal Hossa.

Hossa priletel do Toronta na arbitráž. Ešte pred ňou ho však generálny manažér Ottawy pozval na stretnutie a napokon mu ponúkol kontrakt.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Podpísali sme novú zmluvu, podali sme si ruky. Bolo to veľmi rýchle, za päť minút vybavené to, čo trvalo celé leto.

Zrazu asistent generálneho manažéra vytiahol takú aktovku, z nej fax a dal si to na stôl. To som ešte nevedel, že fax putuje do Atlanty,“ uviedol Marián Hossa, ktorému v nedeľu 8. mája prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu.

V lietadle sa dozvedel, že ho Ottawa Senators vymenila do Atlanty Trashers.

„Volal mi John Muckler (generálny manažér Ottawy Senators, pozn. red.). Tak som mu to zdvihol a povedal mi, že ma vymenili do Atlanty Trashers.

Na to sa nedalo nič povedať, lebo pred pár hodinami sme podpísali kontrakt. Bol som dosť nahnevaný. Keby mi to povedali na rovinu, tak ja to zoberiem. Ale išli takýmito oblúčikmi,“ vysvetlil bývalý hokejista, ktorý odohral v NHL 1 309 duelov s bilanciou 525 gólov a 609 asistencií.

Celú časť relácie si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v archíve na webe RTVS.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia