Úvod Novinky Šport
Borisovi Valábikovi sa nepáčil prístup Slovákov: Toto by som nezniesol
Borisovi Valábikovi sa nepáčil prístup Slovákov: Toto by som nezniesol

Borisovi Valábikovi sa nepáčil prístup Slovákov: Toto by som nezniesol

Slovensko s Kanadou držalo krok iba dve tretiny. Hoci to spočiatku vyzeralo na vyrovnaný súboj, obhajcom titulu sme napokon podľahli 1:5.

Príčiny prehry našich sa dali hľadať vo viacerých situáciách. No už v úvode súboja si Boris Valábik všimol drobné momenty, ktoré Kanaďania v nasledujúcom priebehu zápasu využili vo svoj prospech.

Nepozdával sa mu prístup našich hráčov, konkrétne Pavla Regendu. Ten sa totiž ospravedlňoval za to, že vystrelil puk na kanadského brankára po odpískaní.

„Strela na brankára po zapískaní? Neospravedlňuj sa. Aj tak prídu k tebe, priprav sa na úder. Zastaň sa sám seba... Za čo sa mu ideš ospravedlňovať? Aj tak sa ťa bude snažiť udrieť do tváre,“ rozhovoril sa Boris Valábik.

Expert RTVS nevedel vystáť aj prístup ďalšieho nášho útočníka, Michala Krištofa. Ten sa podľa jeho slov často len pozerá na svojich spoluhráčov, ako ich bijú.

„A čo by si tam urobil ty?“ pýtal sa svojho kolegu v štúdiu RTVS Marián Gáborík. „Tak, poriadky,“ odpovedal mu rázne Boris Valábik. Jedným dychom však dodal, že nikoho nenabáda do bitky.

„Buď však tímový hráč a choď tam. Čo sa môže na konci tretiny stať? Nie je dôvod, aby tam na konci tretiny nenabehli hráči a neukázali, že sa vás nebojíme,“ pokračoval bývalý obranca, ktorý si vedel svojou hrou vybudovať na ľade neraz rešpekt.

Valábikovi chýbala tvrdosť

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A práve tvrdosť mu pri slovenskom tíme chýbala v súboji s Kanadou najviac. „Veď to ide psychologicky oveľa ďalej ako len to, že sa zastanem svojho spoluhráča a ukážem Kanaďanom, že sa ich nebojím.“

„Oni totiž Európanov považujú za mäkkých. Nezniesol by som, ak by ma niekto považoval za mäkkého hokejistu. A hlavne si treba vybudovať rešpekt, lebo oni budú potom ešte tvrdšie dohrávať tie súboje,“ počas prvej prestávky Boris Valábik .

Analytik RTVS mal napokon pravdu. Hoci v druhej časti hry naši predviedli výborný výkon, korunovaný čarovnými zákrokmi Adama Húsku v bránke, zápas na svoju stranu naklonili Kanaďania.

Najbližší súper Švajčiarsko

Aktívnou hrou a premieňaním šancí nám strelili gól na 3:1 a v záverečnej tretine skóre stretnutia stanovili na 5:1.

Slovenskí hokejisti tak majú po troch zápasoch na konte tri body za jedinú výhru a v tabuľke im patrí priebežné 5. miesto.

Najbližšie sa naši reprezentanti stretnú v stredu s hráčmi Švajčiarska. Súboj začína o 19:20 hod. a opäť ho vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT. Sledovať ho môžete aj ONLINE, ako aj prostredníctvom našej mobilnej aplikácie a tiež v Rádiu Slovensko.

25 50 75 90

Galéria

Kanaďania sa tlačia na bránku Slovenska. Kanaďania sa teši z gólu v sieti Slovenska. Striedačka Slovenska počas zápasu s Kanadou. Kanada útočí na bránku Slovenska.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia