Úvod Novinky Šport
Slová chvály po Kanade? Nie. Boris Valábik a Marián Gáborík sa na jednom zhodli
Slová chvály po Kanade? Nie. Boris Valábik a Marián Gáborík sa na jednom zhodli

Slová chvály po Kanade? Nie. Boris Valábik a Marián Gáborík sa na jednom zhodli

Hoci Slováci hrali s Kanadou dve tretiny dobre, pozitíva sa v našej hre hľadali veľmi ťažko.

Dôvodom bola neefektívna hra slovenských hokejistov. Hoci sme v stretnutí s obhajcami titulu držali prvé dve tretiny krok, v tej záverečnej dostali naši dva góly a pôsobili odovzdaným dojmom.

A to si všimli aj naši analytici v štúdiu RTVS. „Na tej poslednej tretine nemôžeme stavať,“ povedal Marián Gáborík, ktorý už poukazoval na nasledujúci zápas so Švajčiarskom.

Rovnaký názor na pondelňajší súboj našich mal aj Boris Valábik. „Ani mne sa to nepáčilo. Hovoril som, že proti Kanade potrebujeme odohrať dokonalý zápas, ale ani tie prvé dve tretiny také neboli,“ pokračoval expert RTVS.

Hoci Slováci hrali v úvode pekný hokej, podľa slov Borisa Valábika aj počas tohto úseku hry robili hráči v defenzíve chyby. Napriek tomu sa im snaha nedala uprieť. Potom ale prišli vylúčenia a smolné góly.

Zlomový bol zrejme najmä ten druhý, kedy si Juraj Slafkovský po nešťastnom odraze, poslal puk do vlastnej siete.

„Také góly nás zhadzujú z koňa. Mali sme aj optickú prevahu, do tretej tretiny idete za stavu 1:3 a hovoríte si, že všetko je otvorené. Potom na začiatku tretej tretiny dostaneme taký gól z bufetu...,“ nenachádzal slová po zápase Mislav Rosandič.

Valábik nechcel nič vyčítať

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Trpký pocit zo stretnutia mali určite všetci fanúšikovia, a dokonca aj naši analytici v štúdiu RTVS.

„Z toho, ako sa to dohralo, sme mali trocha pachuť všetci,“ rozhovoril sa Boris Valábik, ktorý nevedel, či existoval dôvod na to, slovenským hokejistom niečo vyčítať.

„Pre tím je totiž veľmi zložité, ak zo seba dostanú maximum a vidia, že to neprináša úspech. Pokiaľ by bolo 0:0 po prvej či druhej tretine, tak mužstvo vyzerá úplne inak.“

„Som však zástancom toho, hrať naplno až dokonca. Chápem, že je to psychicky i fyzicky náročné, ale nepáčilo sa mi, ako dohrali tretiu tretinu,“ dodal na záver Boris Valábik.

Slovenskí hokejisti si môžu napraviť chuť už v stredu. Čaká ich však ďalší náročný súper. Tentokrát to budú hráči Švajčiarska.

Duel opäť vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT i ONLINE. Súboj sa začína o 19:20 hod., pričom naše štúdiou štartujeme už o 19:00 hod.

25 50 75 90

Galéria

Adam Húska v zápase Slovensko - Kanada Kanaďania sa tlačia na bránku Slovenska. Smutní slovenskí hokejisti po prehre na MS v hokeji 2022. Kanaďania sa teši z gólu v sieti Slovenska. Striedačka Slovenska počas zápasu s Kanadou. Kanada útočí na bránku Slovenska.
Foto: RTVS, TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia