Úvod Novinky Šport
Postrehli ste to? V dueli Slovenska musel nastúpiť náhradný rozhodca
Postrehli ste to? V dueli Slovenska musel nastúpiť náhradný rozhodca

Postrehli ste to? V dueli Slovenska musel nastúpiť náhradný rozhodca

Slovenský útočník nechtiac zranil na MS v hokeji 2022 rozhodcu, zápas museli chvíľu zvládnuť arbitri v trojici.

Udialo sa tak na začiatku druhej tretiny. Dôvodom bol kontakt Samuela Takáča s čiarovým arbitrom. Náš hráč sa snažil pri mantineli prebrať puk, lenže krátko na to skončili obaja v bolestivých kŕčoch ležať na ľade. Udialo sa tak v našom súboji so Švajčiarskom.

Kým Samuel Takáč sa z problémov dostal sám, fínsky arbiter Hannu Sormunen potreboval pomoc od kolegov. Dokonca na ľad prišli aj zdravotníci s nosidlami. Tie ale neboli potrebné.

„Rozhodcovia sú v takýchto situáciách vo veľkej nevýhode. Majú len holenné chrániče a nejaký suspenzor,“ snažil sa priblížiť rozhodcovskú výstroj analytik RTVS Vladimír Országh.

Tvrdý náraz Samuela Takáča do rozhodcu bol spôsobený aj tým, že sa mu po prihrávke puk zaplietol medzi nohy a nevšimol čiarového rozhodcu.

„V tomto je to zložitá situácia, keďže aj v takýchto momentoch nemôže čiarový rozhodca opustiť modrú čiaru. Musí kontrolovať, či nenastane ofsajd. Sú na to školení,“ vysvetľoval dôvody stretu nášho hokejistu s rozhodcom z Fínska Vladimír Országh.

Musel nastúpiť náhradný rozhodca

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Otrasený fínsky arbiter napokon zo zápasu odstúpil a na duel chvíľu dohliadali len traja rozhodcovia, pričom jeden z hlavných sa presunul na pozíciu čiarového.

„A uvidíme, či do zápasu zasiahne aj emergency referee, ako sa v odbornej terminológii označuje náhradný rozhodca,“ pokračoval komentátor RTVS Pavol Gašpar.

Napokon sa tak aj udialo. Štvrtý rozhodca sa na ľade začal objavovať už po necelých siedmich minútach hry. Bol ním český arbiter Josef Spur.

To určite prišlo vhod, nakoľko samotný duel sa niesol v častom rozdeľovaní trestov pre obe strany. Rozhodcovia totiž v tomto stretnutí udelili až 13 menších trestov, pričom v závere vylúčili Siegenthalera na 5 min.+DKZ za faul na Adama Lišku.

Duel napokon lepšie zvládli Švajčiari, keď porazili Slovensko 5:3. Naši hokejisti tak zaznamenali už tretiu prehru za sebou a v tabuľke majú na konte len tri body zo úvodné víťazstvo proti Francúzom.

Ďalší zápas odohrajú Slováci už v piatok proti Kazachstanu. Duel opäť vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT a pozrieť si ho môžete aj ONLINE.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia