Úvod Novinky Šport
Šatanov asistent poodhalil zákulisie: Ramsay takto kričal na hráčov
Šatanov asistent poodhalil zákulisie: Ramsay takto kričal na hráčov

Šatanov asistent poodhalil zákulisie: Ramsay takto kričal na hráčov

Prečítajte si, kedy sa Craig Ramsay hneval na Slovákov, a aká by mala byť jeho budúcnosť ako kouča.

Odkedy prišiel na jeseň v roku 2017 k hokejovej reprezentácii Slovenska kanadský tréner Craig Ramsay, zmenilo sa veľa – hráči prestali bojovať o záchranu a posledné dva šampionáty si vybojovali postup medzi osmičku najlepších. Na olympijských hrách získalo mladé mužstvo bronz a zmeny herného systému uplatňujú aj v ligových a mládežníckych tímoch.

O tom, či bude kouč pokračovať pod Tatrami naďalej, sa rozhodne v najbližších mesiacoch. Úloha rokovať s Ramsayom je na prezidentovi zväzu a generálnom manažérovi Miroslavovi Šatanovi.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokojný kouč

Jeho asistent Oto Haščák v relácii RTVS Citronáda priblížil povahu kanadského trénera. „Je veľmi pokojný človek, trikrát zváži a raz povie. Z jeho príhovorov po tretinách a po zápasoch cítiť obrovskú charizmu. To sú skúsenosti, veď dvadsať rokov trénoval v NHL. Hráči, ktorí pod ním hrali, na to nezabudnú. Je to pre nich spomienka na celý život,“ zamyslel sa Haščák.

Hovorí o sebe, že je „almost GM“, čiže takmer generálny manažér. Keďže pôsobí ako skaut tímu NHL, nemohol oficiálne zastávať túto funkciu, a tak ju na seba zobral Šatan.

„Po prvý raz bol Ramsay nahnevaný po prvej tretine s Kazachstanom,“ narážal Haščák na prestávku, v ktorej sa jeho výber musel spamätať zo nepriaznivého stavu 1:2. „Kričal, že ja ich tu päť rokov niečo učím a oni tu hrajú takto. To bola asi najhoršia tretina, akú sme odohrali na majstrovstvách sveta,“ hovoril Haščák. Vďaka trom gólom v druhej tretine vydreli Slováci víťazstvo 4:3 a získali vo svojom piatom zápase dôležité tri body.

Konzultant z Ameriky?

A ako vidí Haščák pokračovanie Ramsayho na lavičke Slovenska? „Pomaly to budeme musieť riešiť. Ja by som si vedel predstaviť, aby Craig zostal ako konzultant z Ameriky a pomaličky to preberali títo mladší. Ja neviem, čo má Miro Šatan za lubom."

„Máme veľa dobrých mladých trénerov, ale venujú sa aj klubovému hokeju. Napríklad Ján Pardavý, Andrej Podkonický či Vladimír Országh. Trošku mi je ľúto, že Michal Handzuš sa nedal na dráhu trénera,“ naznačil bývalý hokejista, ktorý pôsobil vo funkcii asistenta generálneho manažéra.

Celú reláciu Citronáda nájdete v archíve RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia