Úvod Novinky Šport
Futbalisti Slovenska vstupujú do novej etapy. RTVS bude pri tom
Futbalisti Slovenska vstupujú do novej etapy. RTVS bude pri tom

Futbalisti Slovenska vstupujú do novej etapy. RTVS bude pri tom

Slovenská futbalová reprezentácia vstupuje do novej sezóny v Lige národov. A diváci RTVS budú opäť pri tom.

Slovenskí futbalisti v piatok (3. júna) vstúpia zápasom s Bieloruskom do nového ročníka Ligy národov. Zápas odvysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT.

Okrem napínavého súboja, budú diváci svedkami nezvyčajnej situácie. Slovenská futbalová reprezentácia sa totiž po viac ako pätnástich rokoch bude musieť zaobísť bez lídra Marka Hamšíka.

„Bol som z toho šokovaný. Nevedel som, že to plánuje,“ povedal na zraze reprezentácie Juraj Kucka. „Určite bude jeho štýl hry chýbať. Bol jedinečný a musíme sa stým vyrovnať. Máme kvalitu hráčov, ktorí ho môžu nahradiť,“ dodal náš reprezentant.

Jedným z nich môže byť aj obranca Milan Škriniar, ktorý by sa mohol stať naším novým kapitánom. „Bude to česť, viesť takýto tím, ale nezakladám si na tom,“ povedal pre Góly-body-sekundy stopér Intreu Miláno.

Lobotka sa bojí lietať

Stanislav Lobotka

V zostave sa odchodom Mareka Hamšíka upriami pozornosť aj na Stanislava Lobotku, ktorý prišiel na reprezentačný zraz v dobrej nálade. Tú mu trocha skomplikoval nadchádzajúci program v Lige národov. Slovensko totiž čakajú v priebehu desiatich dní štyri zápasy.

Tri stretnutia odohrajú naši reprezentanti za hranicami Slovenska. Pri presunoch dokonca absolvujú až 3500 nalietaných kilometrov.

Najbližší program Slovenska

  • 3.6. (piatok) Bielorusko – Slovensko 20:45 hod.
  • 6.6. (pondelok) Slovensko – Kazachstan 20:45. hod.
  • 10.6. (piatok) Azerbajdžan – Slovensko 18:00 hod.
  • 13.6. (pondelok) Kazachstan – Slovensko 16:00 hod.

Menší problém s tým má Stanislav Lobotka. „Bojím sa lietať. V lietadle sa budem modliť, aby sme na každý duel dobre doleteli,“ pousmial sa rodák z Trenčína.

Diváci RTVS však nič také absolvovať nemusia. Dva zahraničné súboje totiž budú môcť sledovať z pohodlia pri svojich televíznych prijímačoch alebo na internete.

Zápasy futbalovej reprezentácie totiž odvysielame na stanici :ŠPORT. Ten prvý už tento piatok. Priamy prenos stretnutia Bielorusko – Slovensko sa začína o 20:20. Samotný duel štartuje od 20:45 hod. Tak neprepínajte a sledujte futbal s RTVS.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia