Úvod Novinky Šport
Roger Federer oznámil koniec kariéry. Reakcia Nadala aj Williamsovej
Roger Federer oznámil koniec kariéry. Reakcia Nadala aj Williamsovej

Roger Federer oznámil koniec kariéry. Reakcia Nadala aj Williamsovej

Pre 41-ročného tenistu bude Laver Cup posledným turnajom v kariére.

V auguste 2022 sa fanúšikovia tenisovej hviezdy Rogera Federera potešili - švajčiarsky tenista ohlásil návrat na kurty.

Radosť fanúšikov však netrvala dlho, 20-násobný víťaz Grand Slamu vo štvrtok 15. septembra ohlásil koniec profesionálnej kariéry. Svojim priaznivcom sa prihovoril cez Instagram.

“Mojej tenisovej rodine a všetkým, zo všetkých darov, ktoré mi tenis dal, sú bezpochyby najväčšími tí ľudia, ktorých som stretol počas kariéry: moji priatelia, moji súperi a najmä moji fanúšikovia, ktorí dávajú športu život,” uviedol v oficiálnom vyjadrení.

Ako dodal za 24-ročnú kariéru odohral viac ako 1500 zápasov a hoci by veľmi chcel, pozná limity svojho tela (má za sebou tri operácie kolena) a musí profesionálnu cestu ukončiť.

Tenisový turnaj Laver Cup, ktorý sa koná 23. - 26. septembra, bude jeho posledným ATP podujatím.

Reaguje Nadal aj Williamsová

Na správu o konci kariéry tenisovej legendy reagovala ďalšia tenisová hviezda Rafael Nadal.

“Môj drahý Roger, môj priateľ, súper. Želám si, aby tento deň nikdy neprišiel. Je to smutný deň pre mňa osobne a pre všetkých športových nadšencov na svete,” napísal na Inastagrame úprimné slová.

“Bolo mi potešením a zároveň poctou a privilégiom zdieľať s tebou všetky tie roky a prežiť toľko úžasných chvíľ na kurte,” doplnil španielsky tenista, ktorý má na svojom konte 22 grandslamových prvenstiev.

Slová obdivu vyjadrila na adresu Federera aj Serena Williams, ktorá prednedávnom ohlásila takisto koniec kariéry.

“Vždy som k tebe vzhliadala a obdivovala ťa. Naše cesty boli vždy také podobné. Inšpiroval si nespočetné milióny a milióny ľudí, vrátane mňa a my nikdy nezabudneme. Vitaj v klube “dôchodcov”. A vďaka za to, že si sám sebou,” napísala americká tenistka, ktorá sa pýši 23 grandslamovými víťazstvami.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia