Úvod Novinky Šport
Expert RTVS Peter Ďuriš má dvoch favoritov na titul majstra sveta
Expert RTVS Peter Ďuriš má dvoch favoritov na titul majstra sveta

Expert RTVS Peter Ďuriš má dvoch favoritov na titul majstra sveta

A koho tipuje bývalý ligový futbalista za čierneho koňa šampionátu? Dozviete sa v rozhovore.

RTVS vysiela na okruhu :ŠPORT a na webe RTVS všetkých 64 duelov katarského svetového šampionátu. Všetky dôležité informácie ponúkame na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

„Teším sa najmä na rôzne štýly futbalu. Možno na nejaké nové prvky, aj keď v dnešnom futbale niečo utajiť je ťažké. Tímy a tréneri už dali karty na stôl. Hrajú moderný futbal, sebavedomý, vo vysokom postavení,“ hovorí Peter Ďuriš, ktorý patrí do skupiny futbalových expertov RTVS.

Špecifikom tohtoročných majstrovstiev sveta je, že sa konajú uprostred klubovej sezóny od 20. novembra do 18. decembra.

„Budú veľmi kvalitné, pretože hráči budú rozohratí. Nebudú takí unavení ako na predošlých šampionátoch. Môže to byť veľmi kvalitný turnaj. Ten, kto bude mať najširší káder, bude úspešný,“ myslí si Ďuriš.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Favoritmi na titul Argentína a Portugalsko

Najväčšími favoritmi na titul majstra sveta sú pre Petra Ďuriša Argentína a Portugalsko. Bývalý ligový futbalista si želá finálový zápas Messi verzus Ronaldo.

„Tí hráči si to zaslúžia. Videl som zápasy Argentíny aj Portugalska v tomto roku a predvádzajú neskutočný futbal.“

Vydarenejšiu sezónu na klubovej úrovni zažíva Lionel Messi z PSG. Cristianovi Ronaldovi sa v Manchestri United nedarí.

„Vieme, že Ronaldo sa vie pripraviť na tieto šampionáty a hlavne má okolo seba skupinu hráčov na čele s trénerom, ktorí mu veria. Má tam veľké slovo a mužstvo vie hrať naňho. Ale to isté platí aj o Argentíne s Messim. Som zástanca Ronalda, fandím mu. Sú to dvaja odlišní hráči, obidvaja najlepší na svete,“ tvrdí Peter Ďuriš.

Najlepším tímom z hľadiska individualít disponuje Brazília. Dokáže v Katare ukončiť čakanie na šiesty titul?

„Ja som skeptický. Futbal sa posúva úplne inde. Dnes vyhrávajú tímové výkony. Aj tie najväčšie hviezdy, keď sa pozeráme napríklad na PSG, tak sa prispôsobujú tímovému výkonu. V Brazílii je príliš veľa osobností na to, aby to bolo skĺbené až do titulu majstra sveta. Ale Brazíliu nikdy netreba odpisovať,“ upozorňuje Ďuriš.

Ktorá reprezentácia je pre Petra Ďuriša čiernym koňom turnaja?

„Srbsko urobilo veľmi dobrý mančaft. Je tam vidieť veľký progres. Na to, že je to malá krajina, majú dosť veľa hráčov v najlepších ligách. Nebudeme hovoriť o čiernych koňoch pri tímoch, ako sú Francúzsko alebo Nemecko. Skôr možno Srbsko, možno Belgicko.“

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia