Úvod Novinky Šport
Šéf športu RTVS Ján Žgravčák: Spolukomentovať budú aj Hamšík a Škrtel
Šéf športu RTVS Ján Žgravčák: Spolukomentovať budú aj Hamšík a Škrtel

Šéf športu RTVS Ján Žgravčák: Spolukomentovať budú aj Hamšík a Škrtel

V štúdiu MS vo futbale 2022 sa môžu diváci RTVS tešiť aj na virtuálnu grafiku s postavami hráčov. 

Tohtoročný futbalový šampionát sa hrá v netradičnom termíne, keďže zo zvyčajného letného obdobia na prelome júna a júla bol preložený na jeseň. RTVS ponúkne divákom a poslucháčom kompletný futbalový zážitok na okruhu :ŠPORT a vo vysielaní Rádia Slovensko.

Odvysiela všetkých 64 zápasov, pričom v televíznom vysielaní ponúkne 56 priamych prenosov. Zvyšných 8 zápasov zo záverečného kola skupín, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom premiérovo zo záznamu na okruhu :ŠPORT a naživo ich bude možné sledovať online na webe rtvs.sk, kde odvysiela všetkých 64 zápasov.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

MS vo futbale 2022 sa začínajú v nedeľu 20. novembra. V RTVS, ktorá je oficiálnym vysielateľom podujatia, vrcholia prípravy na futbalový sviatok.

„Prípravy na majstrovstvá sveta finišujú, konkrétne prípravy nového vizuálu. Dokopy pripravujeme päť dokumentov k histórii majstrovstiev sveta. V úvodný deň šampionátu vysielame aj polhodinový dokument, ktorý mapuje reprezentačnú kariéru Mareka Hamšíka,“ hovorí riaditeľ Sekcie športu Ján Žgravčák.

Okrem všetkých 64 zápasov ponúkneme aj pohľad do zákulisa všetkých tímov vo fíčroch a každý deň zostrih duelov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„V štúdiu sa môžu diváci tešiť na krásny nový vizuál, bohatý programový servis či virtuálnu grafiku s postavami hráčov,“ dopĺňa Ján Žgravčák.

Do projektu MS vo futbale 2022 je zapojená celá športová redakcia. „Celý mesiac bude dominovať futbal. Ale popri tom ponúkneme aj ďalšie prenosy z hokejovej ligy či zo začiatku Svetového pohára v biatlone,“ približuje.

Marek Hamšík a Martin Škrtel spolukomentátormi

Komentátormi šampionátu budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Peter Zagiba. Zo štúdií MS 2022 sa divákom prihovoria Oľga Konečná, Ľuboš Hlavena a Dominik Kríž.

V pozícii spolukomentátorov sa predstavia aj dvaja bývalí kapitáni slovenskej futbalovej reprezentácie. „Budeme spolupracovať s overenými spolukomentátormi, ako sú Marián Zeman, Ján Kocian, Peter Ďuriš či Ladislav Borbély. Prísľub na spolukomentovanie niektorých zápasov dali aj Marek Hamšík či Martin Škrtel, ktorí by sa mali objaviť v našom štúdiu.“

Ostatných osem zápasov svetového šampionátu budeme komentovať z Kataru. „Cestuje tam tím v zložení Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Marián Zeman. Spolu s nimi pôjde aj kameraman, takže budeme mať i obrázky zo zákulisia,“ vysvetľuje šéf športu RTVS.

Všetky dôležité informácií o katarskom turnaji nájdete na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

25 50 75 90
Foto: RTVS/Ľubomír Pidaný

Živé vysielanie ??:??

Televízia