Úvod Novinky Šport
Marocká rozprávka pokračuje, Francúzi pokorili Angličanov
Marocká rozprávka pokračuje, Francúzi pokorili Angličanov

Marocká rozprávka pokračuje, Francúzi pokorili Angličanov

V sobotu boli na programe tretí a štvrtý štvrťfinálový zápas na MS vo futbale 2022.

Maročania inkasovali na katarskom svetovom šampionáte len raz. V poslednom skupinovom zápolení proti Kanade si strelili vlastný gól. Recept na prepracovanú defenzívu Levov spod Atlasu nenašli Španieli v osemfinále a ani Portugalci vo štvrťfinále.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Naopak, v 42. minúte štvrťfinálového zápasu gólovo udrel marocký útočník Youssef En-Nesyri. Portugalcom nepomohlo ani nasadenie kapitána Cristiana Ronalda, ktorého sen o titule majstra sveta sa rozplynul. 

Maroko sa stalo prvou africkou krajinou v histórii majstrovstiev sveta, ktorá postúpila medzi štyri najlepšie tímy záverečného turnaja.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Semifinálovým oponentom marockého tímu budú Francúzi, ktorí snívajú o obhajobe majstrovského titulu. Vo štvrťfinále čelili ambicióznym Angličanom.

Skóre duelu otvoril stredopoliar Aurélien Tchouaméni, ktorý prekonal anglického brankára Pickforda strelou spoza pokutového územia. 

Angličania vyrovnali po zmene strán zásluhou premenenej penalty kapitána Harryho Kanea. Francúzom vrátil vedenie útočník Olivier Giroud, ktorý vyťažil rozhodujúci gól z centru Griezmanna.

Stretnutie mohol poslať do predĺženia Kane, ale druhú penaltu nepremenil, keď prestrelil bránu klubového spoluhráča Llorisa.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Semifinálové zápasy vysielame na okruhu :ŠPORT v utorok a stredu. Novinky, výsledky, zostrihy gólov či súťaž ponúkame na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia