Úvod Novinky Šport
Ako sa za týždeň zrodila hviezda Nely Lopušanovej? Reakcie odborníkov
Ako sa za týždeň zrodila hviezda Nely Lopušanovej? Reakcie odborníkov

Ako sa za týždeň zrodila hviezda Nely Lopušanovej? Reakcie odborníkov

O mladej hokejistke hovorí celý svet. Zaznievajú prívlastky ako generačný talent či výnimočná hráčka.

Nela Lopušanová - len 14-ročná slovenská hokejistka sa na MS v hokeji žien do 18 rokov zapísala veľkými písmenami do povedomia odbornej aj laickej verejnosti.

Jej herný prejav a góly ako z inej galaxie rozžiarili jej hviezdu tou najjagavejšou farbou. Odborníci o nej hovoria ako o generačnom talente a extra triede. Nelu Lopušanovú čaká veľká hokejová kariéra.

Po Jurajovi Slafkovskom je ďalšou obrovskou nádejou slovenského hokeja. "Zatiaľ posledným Slovákom, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom turnaja IIHF bol Juraj Slafkovský, ktorý si ocenenie vyslúžil za výkony v olympijskom Pekingu," píše portál olympic.sk

Michigan či demitrovka? Pre Nelu normálka

Ocenenia za najužitočnejšiu hráčku turnaja (MVP) a najlepšiu útočníčku sú len čerešničkou na torte výkonov, ktoré Nela Lopušanová predviedla na šampionáte.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Štatistiky hovoria pritom jasnou rečou - Nela získala 12 bodov za 9 gólov a 3 asistencie. Pritom o jej Michigane (lakrosovom góle) a demitrovke sa bude ešte dlho hovoriť. Michigan gól strelila dokonca ako prvá žena v histórii.

Pre Nelu sú však takéto nadštandardné góly normálne: "Pre mňa je to normálny gól ako všetky ostatné a už aj pre ľudí, ktorí ma poznajú. Myslím si, že som tým zažiarila."

"Vždy, keď dostanem puk, viem, čo idem spraviť a som rada, že sa mi aj tá demitrovka podarila," dodala.

Odborníci hovoria v superlatívoch

Neline hviezdne výkony si všimli už aj v zámorí. Redaktor prestížneho magazínu The Hockey News Ian Kennedy pre RTVS nešetril slovami chvály:

"Zaslúži si obrovskú pozornosť - akoby videla hru spomalene. Predviedla najvyšší level hokeja a veľkolepé predstavenie. Ona je špecifický generačný talent. Je pripravená na Ameriku."

"Ona ten hokej v 14 rokoch dokáže vnímať o level - dva vyššie ako jej rovesníci," dodal mládežnícky tréner MšHKM Žilina Jakub Kubiš.

"Myslím, že je to generačný talent ženského hokeja a môže pomôcť jeho popularizácii u nás. A to nás teší," doplnil Rastislav Konečný, manažér športového oddelenia SZĽH.

"Napriek tomu, že bola o tri roky mladšia ako väčšina jej súperiek, spôsob, akým strelila góly bol tým dôvodom, prečo ju ľudia začali volať superhviezda," napísal web thestar.com.

Nela Lopušanová

Niektorí ju dokonca prirovnávajú ku Connorovi Bedardovi - kanadskej juniorskej hviezde.

"Lopušanová je s výškou 170 centimetrov veľkou hráčkou, ktorá vo svojej hre snúbi jemnosť, rýchlosť, dobré ruky a ochranu puku a rovnako ako Bedard má výbornú strelu. Vo svojich 14 rokoch je mimoriadne šikovná hráčka," uviedol portál brockpress.com.

Reakcie fanúšikov: Najlepšia zo všetkých!

"Bola si neskutočná!", "Klobúk dole, Nela!", "Budúcnosť ženského hokeja, drž sa, Nela!" - takéto slová chvály zaplavili Nelin Instagram po úspechu na MS v hokeji žien do 18 rokov.

Mnohí jej prepovedajú, že sa stane GOAT (najlepšou v histórii ženského hokeja), prajú si ju vidieť na medzinárodných fórach, v zámorí a želajú jej draftovanie do najvyšších hokejových súťaží.

25 50 75 90
Zdroj foto: IG Nela Lopušanová

Živé vysielanie ??:??

Televízia