Úvod Novinky Tipy z programu
Pekelná atmosféra, veľký rival, magická 9 a triumf Slovákov
Pekelná atmosféra, veľký rival, magická 9 a triumf Slovákov

Pekelná atmosféra, veľký rival, magická 9 a triumf Slovákov

 Seriál významných športových prenosov z archívu pokračuje.

Tri dni po trnavskom debakli 0:4 od vicemajstrov sveta z Chorvátska cestovali slovenskí futbalisti na kvalifikačný duel majstrovstiev Európy 2020 k veľkému rivalovi. 9. septembra 2019 si v Budapešti zmerali zverenci Pavla Hapala sily s výberom Maďarska. V úvodnom zápase týchto súperov zvíťazilo Slovensko po výbornom výkone 2:0. Do odvety v nehostinnom prostredí Groupama arény išli naši reprezentanti s naštrbeným sebavedomím.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zápas sprevádzaný viacerými kontroverznými udalosťami vrátane nevhodných pokrikov, hádzania pivových pohárov po hráčoch, obrátenej štátnej vlajky Slovenska alebo vypískanej hymny našej krajiny gólovo rozbehol v 41. minúte Róbert Mak, po prestávke vyrovnal z priameho kopu Dominik Szoboszlai. Maďari sa ale z vyrovnania radovali iba krátko. Gól v Dúbravkovej sieti Hapalových zverencov nezaskočil a už o šesť minút neskôr išli opäť do vedenia. Stanislav Lobotka si vymenil loptu s Jurajom Kuckom, následne ju poslal na Róberta Boženíka a ten rozhodol o víťazstve 2:1.

pavel hapal

Hapal žiaril po zápase šťastím a pripomenul aj magické súvislosti. „Rehabilitácia pre slovenského fanúšika bola krásna. Chválim ale aj súpera, hral výborne, bol to pekný futbal hore - dolu. Deviatka nám dnes priniesla šťastie, hralo sa 9. 9., máme deviaty bod, strelili sme 9 gólov a rozhodol hráč číslo deväť," povedal pre RTVS tréner.

Slováci napokon v E-skupine obsadili tretie miesto a na šampionát, ktorý sa pre pandémiu bude hrať až od 11. júna do 11. júla 2021, nepostúpili priamo. Šancu kvalifikovať sa budú mať v jesennej baráži, keď 8. októbra privítajú na Tehelnom poli Írsko.

Zápas Maďarsko - Slovensko s originálnym komentárom Marcela Merčiaka sledujte na Trojke v nedeľu od 22:00 a v repríze v pondelok o 15:50.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia