Úvod Novinky Tipy z programu
Štefánik v rozhlase: Príbeh na týždeň, naživo z Košarísk a aj prezidentka
Štefánik v rozhlase: Príbeh na týždeň, naživo z Košarísk a aj prezidentka

Štefánik v rozhlase: Príbeh na týždeň, naživo z Košarísk a aj prezidentka

Vysielanie venované významnému slovenskému dejateľovi odštartuje Rádio Devín už v nedeľu.

V utorok 21. júla uplynie 140 rokov od narodenia významného slovenského politika, vedca či astronóma Milana Rastislava Štefánika. Toto významné výročie bude mať okrem televízneho vysielania adekvátny priestor aj vo vysielaní rozhlasu. „Chceme pripomenúť Milana Rastislava Štefánika čo najzaujímavejšou formou, aby sme poslucháčov motivovali ďalej sa zaujímať o jednu z najdôležitejších osobností našich dejín," zdôrazňuje riaditeľ Sekcie rozhlasových programových služieb RTVS Michal Dzurjanin.

Rádio Slovensko venuje osobnosti M. R Štefánika v týždni od 20. júla každý pracovný deň po 11:40 Príbeh na týždeň a v utorok 21. júla o 12:30 špeciálne vydanie relácie Z prvej ruky.

Vedúca odboru literárno-dramatickej výroby SRo Zuzana Belková o relácii Historia Magistra Vitae a o eseji Fenomén:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rádio Regina Západ bude v deň výročia naživo vysielať z Košarísk, Štefánikovho rodiska. S historikmi poslucháčom priblížia jeho detstvo, rodinu, ale aj dokumentáciu miestneho Múzea M. R. Štefánika. Poslucháči sa dozvedia aj to, ako sa v Košariskách ujala ruža galla s názvom Generál Štefánik.

Pozvanie do vysielania prijali aj prezidentka SR Zuzana Čaputová a štátny tajomník Ministerstva kultúry Radoslav Kutaš. Na celý týždeň od 20. júla má Regina pripravený seriál o jeho astronomických bádaniach.

Rádio Devín už v nedeľu 19. júla o 18:00 výročiu venuje reláciu Historia Magistra Vitae s historikom Michalom Kšiňanom. V utorok 21. júla o 9:10 odvysiela esej Pavla Macha Fenomén národného hrdinu v slovenskom prostredí a o 17:00 exkurziu rozhlasovým archívom v Ars litere Zuzany Belkovej s témou Rozhlasový obraz Milana Rastislava Štefánika.

Zuzana Belková o Rozhlasovom obraze M. R. Štefánika: Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia